Zdravlje

Ljubav & Sex

Volite palačinke ali pojedine kombinacije izazivaju nadutost!

Volite palačinke ali pojedine kombinacije izazivaju nadutost, zato oprez! Neke prelive i premaze u palačinkama ne treba nikako mešati.

Volite palačinke ali pojedine kombinacije izazivaju nadutost! Svet Plus
 Mešanje palačinki sa različitim punjenjem nije baš dobro za varenje. Odnosno, ako prvo pojedete palačinku sa kajmakom, zatim sa džemom, a zatim sa krem sirom, onda će to stvoriti ozbiljnu neprijatnost u organizmu. Uvek je bolje odabrati jedan, najviše dva slična punjenja u okviru jednog obroka. Na primer, sa čokoladom, a druga sa džemom. Oba premaza su bogata ugljenim hidratima, tako da ova kombinacija neće biti problematična - objasnila je nutricionistkinja Ana Ivaškevič.


- Takođe, pavlaka sa svežim voćem vrlo loša kombinacija. Uzrokuje pojačane procese fermentacije u telu, pa kada na to dodate testo, samo ćete pogoršati situaciju, nadimaćete se kao balon i salo će se lepiti. Ako želite slatke palačinke, najbolje je odabrati džem.

 

Perfektno izbeljivanje jaja za Vaskrs! Bez hemije! (VIDEO)
Kako kaže, sir koji mnogi često mažu na palačinke, takođe nije dobra opcija.

- Obično je potrebno puno vremena za varenje, a što su palačinke masnije toproces varenja traje duže. Loše je i kombinovati ih sa voćem, posebno svežim. Na primer, popularna kombinacija krem sira sa bananom je veoma teška - objasnila je nutricionistkinja.

 

Muči vas glavobolja? Rečite je za čas! Beli luk, med i biber! 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Republika.rs


>