Region

Svet

Region

Domaći film Čovek iz Tehnogasa! Miloševićev najveći neprijatelj!

Ko je Miloševićev najveći neprijatelj! Domaći film „Čovek iz Tehnogasa“ prati događaj iz januara 1970. godine kada se dva direktora preduzeća Tehnogas, Slobodan Milošević (glumi ga Nikola Rakočević) i Radoje Stefanović (Ivan Isailović) spremaju se za poslovni put u Niš, vozom

Domaći film Čovek iz Tehnogasa! Miloševićev najveći neprijatelj! Foto: Aleksandar Letić





Reditelj i scenarista ove psihološke drame je debitant Vladimir Mančić. Projekat je podržan od strane Filmskog centra Srbije na konkursu za kratkometražni igrani film 2019. godine.

Film „Čovek iz Tehnogasa“ prati događaj iz januara 1970. godine kada se dva direktora preduzeća Tehnogas, Slobodan Milošević (glumi ga Nikola Rakočević) i Radoje Stefanović (Ivan Isailović) spremaju se za poslovni put u Niš, vozom.  Milošević se protivi, ali popušta pod pritiskom generalnog  direktora, Ivana Stambolića (Miloš Đurović). U vozu, raspravljaju o tekućim pitanjima vezanim za postrojenje u Nišu. Stefanović problemima pristupa obavešteno i diplomatski, dok Milošević nudi radikalna i kratkoročna rešenja. Stefanović mu tada savetuje da ne ulazi u politiku… 


Sedamnaest godina kasnije, 1987. godine, u toku je Osma sednica CK SK Srbije, na čijem čelu je Slobodan Milošević. Radoje Stefanović, predsednik privredne komore, pripada gubitničkoj struji Ivana Stambolića, predsednika Srbije. U pauzi sednice, Milošević ubeđuje Stefanovića da odustane od govora. Uprkos pretnjama i obećanjima, Radoje ipak drži govor, što će za njega značiti političko samoubistvo.


Producenti filma su Nikola Pantelić i Iva Ristić (iManagefilm d.o.o.), a Mančićevi saradnici iza kamere su direktor fotografije Bojan Rakić, scenograf Nikola Nikolić, kostimografkinja Dragica Laušević i maskerka Jasmina Banović. Pored Rakočevića, Đurovića i Isailovića, u filmu glumi i Goran Šušljik.


Ostale teme vezane za filmove i serije možete pogledati OVDE 


Pratite nas na Twitteru

I na Facebook-u 

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: filmitv.rs

Povezane vesti:


>