Region

Svet

Bojan Vasković je bio u Centralnom zatvoru zbog sumnje da je sakrivao Mladića!

Bilo mu je 17 godina! Bojan Vasković, frontmen "Leksington benda", svojevremeno je bio dva i po meseca u Centralnom zatvoru zbog sumnje da je sakrivao Ratka Mladića! 

Bojan Vasković je bio u Centralnom zatvoru zbog sumnje da je sakrivao Mladića! Screenshoot/Instagram
Popularni pevač otvorio je dušu i priznao kako je došlo do toga da 2003. završi u samici, ni kriv ni dužan.

- Kada sam imao 17 godina, teretili su me da sam skrivao Ratka Mladića. Bio sam kolateralna šteta, i ja i moja porodica! Uhapsili su sestru, mene i majku samo zato što je Mladićev jatak Jovo Đogo bio naš kućni prijatelj. Moja mama je radila kod njega u Birou Republike Srpske. U to vreme su hapšeni svi ljudi koji su ga znali ili bili u kontaktu s njim - počeo je Vasković svoju ispovest i dodao da se zbog prijateljskih veza sa Đogom cela porodica našla na stubu srama.- U samici CZ smo sestra i ja proveli dva i po meseca, a naša majka čak osam. Optužili su me da sam skrivao Mladića, čoveka kog i ne poznajem! Nikada ga u životu nisam video! Pa ja sam se oduvek ježio na politiku i imao averziju prema svemu tome. Moj otac je završio Političke nauke i svi smo morali da ćutimo kada se u kući gleda 'Dnevnik'. Još tada sam rešio da budem apolitičan. Kao klinac sam igrao fudbal, posle sam prešao na muziku i ništa drugo me nije zanimalo.


- Lepo su se ponašali prema nama. Znali su da smo u zatvoru na pravdi Boga. Ne želim ni da se sećam tog perioda. Jedino što je bilo dobro jeste to što sam u zatvoru dosta čitao i trenirao. Čak sam i prvu cigaretu u životu tu zapalio. Bilo mi je strašno. Nisam znao ni zašto sam zapravo tu, ni koliko ću dugo ostati. Ta agonija me je ubijala - ispričao je pevač i dodao da je njegova porodica tek posle 11 godina oslobođena svih optužbi:- Na kraju je pravda pobedila i istina je izašla na videlo. Više puta je proces koji se vodio protiv nas vraćan na sud i tek posle 11 godina smo bili zvanično oslobođeni.


Pratite nas na Twitteru

I na Facebook-u 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Pink

Povezane vesti:


>