Ostalo

Sme�no

TikTok: Stručnjaci upozoravaju na opasnost novog trenda! (VIDEO)

I ovo smo saznali zahvaljujući društvenoj mreži TikTok! Da li biste pristali na ovako nešto? Stručnjaci upozoravaju na opasnost novog trenda! Video snimci na kojima ljudi depiliraju celo lice, hit su na ovoj mreži, a stručnjaci za kožu upozoravaju na štetnost takvih eksperimenata.

 TikTok: Stručnjaci upozoravaju na opasnost novog trenda! (VIDEO) Youtube
Na snimku se vidi kako se omekšani vosak nanosi na lice, ali i na usta, vrat, ramena i grudi, a delimično prodire u uši i nos. Jednom kada se vosak očvrsne, odvaja se od kože.Berberin koji je objavio neke od najgledanijih snimaka ističe da je postupak dobar za kožu. Ali Britansko udruženje dermatologa (BAD) ističe da prodiranje voska u nos ili uši može biti opasno i da se ne preporučuje. Bizarni snimci iz berbernice Kapsalon Freedom, koja se nalazi u Holandiji, prikupili su više od 800.000 sledbenika na TikToku.Jedan od prvih snimaka tretmana voskom, objavljen u novembru, imao je skoro 84 miliona pregleda, izvestili su holandski mediji.Delovi osušenog voska koje mu je brijač uklonio sa nosa ili ušiju približili su se kameri kako bi se videle dlake kako vire iz očvrsle mase. Na snimku se vide lica potpuno prekrivena voskom, a u nosu su štapići za uši koji se koriste za protok vazduha.– Prva sam osoba na svetu koja ima vosak za celo telo. Nije loše za vašu kožu, rekao je za BBC Nevs.Ismaelov hashtag je #viral, a u neke snimke ubacio je i muziku. Napravio je kompilaciju snimaka sa TikToka i objavio ih na Facebook-u, Instagramu i YouTube-u, ali nisu privukli toliko pažnje kao na TikTok-u.Dok berberin smatra da je ovaj postupak dobar za kožu, Britansko udruženje dermatologa (BAD) se ne slaže, te ističe da prodiranje voska u nos ili uši može biti opasno i da se ne preporučuje.
Drugi berberi su zabrinuti da bi još neke njihove kolege mogle da pokušaju isto.

– Kada vosak nanesete na lice, ne možete ga kontrolisati. Vosak se stvrdnjava i može se stvrdnuti u disajnim putevima – kaže Alek Ečeveri, berberin iz Saseksa.

Iz Britanskog udruženja dermatologa poručuju da su zabrinuti jer bi video snimci mogli rezultirati lošim pokušajima kopiranja.

– Trendovi u lepoti i zdravlju brzo se šire društvenim mrežama. Depilacija voskom je traumatičan postupak za kožu, posebno za osetljiva područja oko očiju. Ovi delovi kože mogu se upaliti i nadražiti. U nekim slučajevima mogu se razviti gnojni prištići – kaže dr Anjali Mahto.

Pogotovo zabrinjava što se na nekim snimcima vosak koristi za decu koja su još osnovci.Pogledajte video: 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/24sedam.rs

Povezane vesti:


>