Lepota

Ljubav

Zanosna šminka uz poštovanje nekih pravila! Evo šta se ne preskače!

Da bismo pravilno aplicirali dekorativne proizvode i dobili željeni efekat, bitno je da se držimo određenog redosleda prilikom šminkanja lica. Zanosna šminka uz poštovanje nekih pravila! Evo šta se ne preskače!

Zanosna šminka uz poštovanje nekih pravila! Evo šta se ne preskače! Screenshoot/Instagram






U redosledu nanošenja dekorativnih proizvoda na lice postoje neka pravila koja nalažu sami proizvodi koje nanosimo, a neke redoslede možemo da zamenimo spram toga kako je nama lakše i brže da odradimo rutinu šminkanja. Sve zavisi od toga šta nanosimo.

Uvek pre nanošenja dekorative odradimo negu, to nikako ne sme da se preskoči ili da se nanosi nakon teniranja.


Klasičan pristup
Obično mi profesionalci počinjemo s teniranjem, zatim sledi korektor, puder u prahu. Ako smo se odlučili za jaku šminku oko očiju i unapred znamo da ćemo stavljati mnogo tamnih senki, vrlo je verovatno da ćemo preokrenuti redosled i pre teniranja krenuti s kompletnom šminkom očiju.

Time izbegavamo čišćenje senke s predela ispod očiju, jer je koža na tom mestu tanka i osetljiva i preterano trljanje treba izbegavati, ako je ikako moguće.

Ipak, ako nečije lice šminkamo prvi put, krenućemo klasičnim redosledom, jer je tako lakše uklapati sve elemente za finalni izgled. U tom slučaju potrudićemo se da zaštitimo kožu ispod očiju od eventualnog padanja viška senke.

Redosled je često bitan da bismo pravilno aplicirali proizvode i dobili najbolji efekat – brzo i jednostavno nanošenje i postojanost.







Razmazivanje boje
Mnogo pažnje usmerava se na razmazivanje boje prilikom nanošenja na lice, naročito kad se radi o senkama i rumenilima. Veoma je bitno da najtamniji nanos bude na pravom mestu, a da se ivice lepo i postepeno razmažu, takođe na pravim mestima. I da, možda je baš to jedna od najbitnijih stavki u šminkanju.

Da biste suvu senku mogli četkicom lepo da razmažete, potrebno je da i površina na koju je nanosimo bude suva. Ako koristimo kremasto rumenilo i kremaste senke, lakše ih je razmazati na masnoj površini.

Nakon podloge, teniranja, krećemo s nanošenjem kremastih senki i rumenila, a ako nanosimo suve proizvode, prvo preko podloge ili tena nanesemo suvi puder.



Korektori i ten takođe mogu biti predmet zabune. Lično, kod pokrivanja senki ispod očiju uvek prvo nanosim ten, pa tek onda pokrivam samo one senke koje se još vide, jer nam jedan deo pokrije ten.



Ako celu površinu ispod oka izbelimo i zatim nanesemo ten, razlika u nijansama ostaje ista, samo je sve zajedno svetlije. To znači da ponovo morate da izbalansirate razliku u nijansama, samo u svetlijim tonovima.

Druga situacija je kad morate da pokrijete veću površinu crvenila na licu. To pokrivanje bolje je uraditi pre nanošenja tena na celo lice.

Pokreti u delu koji smo korigovale onda treba da budu tapkajući, kako se ne bi skinuo sloj bledozelenog masnog korektora.






Masno na masno, suvo na suvo
Kad završimo sa celokupnom kožom lica i dobijemo željenu površinu „platna” na kome ćemo iscrtavati, obavezno je preći laganim transparentnim puderom, kako bismo fiksirale površinu i spremile je za nanošenje suvih proizvoda.

Korektor je, u fazi nakon puderisanja, dozvoljen samo u maloj količini na tačkama gde je potrebna minimalna korekcija, ponovo tapkajućim pokretima. U ovoj fazi u opasnosti ste da pokvarite savršen nanos tena! Ili će biti predebeo nanos ili se boje neće lepo uklopiti.

Kad senčite lice, pravila su ista kao za prethodne proizvode, masno na masno i suvo na suvo. Kod senčenja i korigovanja još je bitnije da poštujete to pravilo, jer korekcije lica treba da izgledaju kao prirodne senke na licu – zato je pravilno razmazivanje toliko važno.

Maskara i ruž stavljaju se na samom kraju, a ranije možete iscrtati ivice usana. Naravno, uvek se na kraju, nakon par minuta, pogledajte u ogledalu i ako je potrebno, pojačajte nanose senki i rumenila.


Još tekstova o nezi i lepoti možete pročitati OVDE  



Viber

Autor: O.J
Izvor: tosamja.media

Povezane vesti:


>