Zdravlje

Ljubav

Doktor Oz: Najbolja dijeta svih vremena! Imaćete energije, bolje spavati, bolje živeti...

Gostujući na E! televiziji, poznati nutricionista, doktor Oz, komentarisao je prednosti i mane najpopularnijih dijeta u 2020. godini. Ovo je najbolja dijeta svih vremena! Imaćete energije, bolje spavati, bolje živeti... 

Doktor Oz: Najbolja dijeta svih vremena! Imaćete energije, bolje spavati, bolje živeti... Screenshoot/Youtube


Doktore, kažite nam nešto više o dijeti "30 dana"?

"Reč je od dijeti koja je veoma popularna među poznatim glumcima, pevačima, zabavljačima. To je dijeta koja će vam pomoći da se osećate bolje: imaćete energije, bolje ćete spavati, bolje živeti... Reč je o tome da celih 30 dana iz ishrane izbacite svu prerađenu hranu, alkohol, slatkiše i žitarice.Znači jedete pravu hranu: jaja, morske plodove, ribu, sir, meso - sve ono što bi vaša majka odobrila. Moja kćerka je upravo završila sa tom dijetom i prednosti su: očistite telo od slatkiša i alkohola, a mane su joj što je prilično stoga i veoma je teško pridržavati se celih trideset dana ovih pravila ishrane. Ako jedan dan "zgrešite", morate da počnete ponovo, " priča doktor Oz.A kada je reč o Keto dijeti, kakvi su vaši utisci?

"To je dobra dijeta ako koristite na kratke staze, ali ako je koristite duže može da utiče na pogoršanje zdravlja. Reč je o takvoj dijeti, gde jedete dosta proteina, dosta masti i onda sagorevate kalorije. Prednosti su što jedete hranu koju volite i mršate, ali na duge staze počećete opet da se gojite. Ne bi bilo pametno držati se ove dijete na duži period."Koju dijetu možemo da držimo "na duže staze"?"Dijeta koja podrazumeva balansiranu ishranu, ali i vežbanje. Periodično gladovanje je nešto što koristi Hju Džekman i mislim da mu to savršeno odgovara.

Evo u čemu je fora: recimo da se pridržavate mediteranske ishrane i jedete sve što je zdravo, ali tu i tamo možete da popijete čašu vina. Veoma je bitno da ne doručkujete suviše rano, ali da i ne večerate suviše kasno. Doručkujte oko 10h, a večerajte oko 18h. To znači da ćete više od 12 sati da postite, tj. gladujete. Zbog toga ćete imati bolji i mirniji san, a telo će se očistiti. "U čemu je fora sa mediteranskom ishranom?

"Mediteranska ishrana je nešto što svi preporučuju i smatra se najzdravijom ishranom na svetu. Možete na njoj biti ceo život: jedete ribu, orahe, vino, maslinovo ulje, svu ukusnu hranu. Najbolje od svega je što možete da imate dan kada ćete varati, tj. taj dan pojedete ono što želite.

Veoma je važno da period kada jedete bude kraći od perioda kada vaše telo gladuje. Na primer: doručak oko 10 sati, a večera u 18h. Tada će vaše telo da dobije priliku da se oporavi od hrane," tvrdi ovaj dr.Oz.


Ostale teme vezane za zdravlje i mršavljenje, možete pronaći OVDE  

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Still


>