Ostalo

Sme�no

Ruski kolačići! Beli medenjaci koje ćete želeti da jedete svakog dana!

Ruski kolačići! Beli medenjaci koje ćete želeti da jedete svakog dana! Jednostavno se pripremaju, lepo izgledaju, a ukus im je fantastičan. Ukoliko želite ovako belu glazuru, potrebno je da se suše preko noći!

Ruski kolačići! Beli medenjaci koje ćete želeti da jedete svakog dana! Screenshoot/Instagram





Potrebno za medenjake:


200 gr brašna 
180 gr šećera
100ml vode
1 velika puna kašika začina za medenjake
25 gr otopljenog maslaca
1 manje jaje
Pola male kašike sode bikarbone
1 velika kašika limunova soka








NAPOMENA: Ako nemate gotov začin za medenjake možete ga sami napraviti od cimeta, karanfilića, mlevenog đumbira, muskatnog oraščica i anisa, ali samo po vrlo malo staviti od svakog začina.




Glazura:


1 belanac
50 gr šećera u prahu
1 kašika vode
1kašika limunovog soka










Priprema:



Prvo karamelizovati 2 kašike šećera, dodati vruću vodu, pa preostali šećer i začine. Sjediniti, par minuta prohladiti- dodati 2 kašike brašna, zatim dodati otopljeni maslac izmešan sa jajetom, dobro izmešati, dodati još deo brašna, zatim izmešati sodu bikarbonu i limunov sok da zapene- dodati u smesu- te dodati ostatak brašna- dok ne dobijete testo koje se može oblikovati i ne lepi se za ruke.


Podeliti na 12 jednakih delova - oblikovati kuglice, slagati na pek papir, peći na 180* 10-ak min. Normalno je da malo popucaju.





Glazura moze biti cokoladna ili:


1 belanac izmiksajte sa 50 gr šećera u prahu, dodajte veliku kašiku limunovog soka i veliku kašiku vode. U ovom slučaju ćete morati sačekati preko noći da se glazura osuši. Ako vas zanimaju i recepti za druge kolače, pogledajte OVDE




Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/just.katebake

Povezane vesti:


>