Ostalo

Smeno

Da se naježiš: Šta se dešava sa telom sat vremena nakon smrti!

Verovatno vas je oduvek zanimalo, ali vam je bilo čudno da o tome mislite... Da se naježiš! Šta se dešava sa telom sat vremena nakon smrti!

Da se naježiš: Šta se dešava sa telom sat vremena nakon smrti! Svet Plus
Većina nas zna malo toga o normalnom procesu koji koji se odvija neposredno nakon što čovek umre. Neke od stvari koje se dešavaju u satu posle prestanka otkucaja srca veoma su zanimljive.


Pročitajte ovih 8 fascinantnih činjenica:

 

1. Kosa i nokti izgledaju duže

 

To se zaista ne dešava, ali izgledaju kao da rastu. Naime, koža se isušuje pa se folikula i zanoktice smanjuju, zbog čega nokti i kosa izgledaju duže nego što su bili kada je čovek bio živ.

2. Mišići su zategnuti

 

Adenozintrifosfat je metabolički proizvod mišićnih ćelija. Kada čovek prestane da diše, ćelije zaustavljaju proizvodnju adenozintrifosfata, a mišići se ukoče. Nakon dan, dva mišići se potpuno opuštaju. 
3. Moguća nezgoda

 

Kad čovek umre, sfinkteri koji su zaduženi za kontrolu bešike i debelog creva opuštaju se.

 


4. Brišu se bore

 

Mišići gube napetost u trenutku kada čovek umre, pa se brišu one linije koje svi mrzimo.5. Moguće je ispuštanje glasa nakon smrti

 

Samo zato što je čovek mrtav ne znači da ne postoji ostaci vazduha u plućima. Kada se pomera telo, vazduh može doći do dušnika i može se čuti stenjanje ili uzdah.

 

6. Neki delovi tela nastavljaju da žive

 

Čim prestane disanje i srce prestane da kuca, organi počnu da umiru. Međutim, sve ćelije ne umiru odmah. Kako bi se donirali organi kao što su srce ili pluća, nešto mora da diše za njih. Srčani zalisci su funkcionalni za transplantaciju čak 15 sati posle poslednjeg daha.

7. Vaša koža postaje obojena

 

Zgušnjava se krv u telu a neki delovi kože postaju obojeni. Međutim, nakon 12 sati i duže koža postaje potpuno obezbojena.

 

8. Bakterije u stomaku rade

 

One bakterije koje pomažu u varenju, koriste novonastale prilike da uđu u krvotok, a krvne sudove koriste kao "autoput" da putuju u sve delove tela. Zato postoji onaj "neprijatni mrtvački miris".


  

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Still

Povezane vesti:


>