Ostalo

Smeno

Saveti za efikasno čišćenje mikrotalasne!

Čišćenje kuće, a kuhinje posebno ne predstavlja lak poduhvat. Svi ti podovi, prozori, sudopere, šporeti i kade nekako dođu prvi na scenu, a mikrotalasna se lako previdi. Saveti za efikasno čišćenje mikrotalasne! 

Saveti za efikasno čišćenje mikrotalasne! Svet Plus

Svi ti podovi, prozori, sudopere, šporeti i kade nekako dođu prvi na scenu, a mikrotalasna se lako previdi. I pre nego što ste se okrenuli, došli su vam gosti i vi planirate da napravite neko brzinsko jelo za sve vas. Međutim, mirisi ustajale pice ili kokica vas guraju tri koraka unazad od vaše mikrotalasne.


Ali ne očajavajte, uz male korisne trikove lako ćete je očistiti i ona će opet biti spremna za korišćenje.
Limun

Neverovatna svojstva limuna čine čuda u smrdljivim mikrotalasnim pećnicama. Sve što treba da uradite jeste da limun prepolovite na pola i iscedite sok u posudu u koju ćete dodati i dve čaše vode. Dodajte potom mešavini i drugu polovinu limuna i programirajte da se greje 3 minuta. Nakon ovog će vam trebati suva krpa da obrišete zidove u unutrašnjosti mikrotalasne, a najbolja stvar od svega je što je ona izvrsno mirisati.Sirće i soda bikarbona

Ultimativna pomoć u kuhinji je svakako sirće. Ako vam se dogovilo da vam iscuri sos na tanjir u mirkotalasnoj ili se neka druga hrana zalepila na zidovima, belo sirće je vaš najbolji prijatelj. Unutrašnjost mirkotalasne isprskajte belim sirćetom i ostavite neko vreme da deluje. Zatim napravite pastu sa jednakim udelom sobe bikrabone i deterdženta za sudove i upotrebite na najupornijim mrljama.

Soda bikarbona i voda

Magična kombinacija koja je pogodna za redovnije čišćenje mikrotalasne pećnice. Potrebno je od ova dva sastojka napraviti smesu koja se može razmazati po unutrašnjosti mikrotalasne. Potrebno je ostaviti da deluje preko noći i samo na kraju dobro isprati sodu jer zna da ostavi tragove.
 


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/magazinnovosti

Povezane vesti:


>