Zdravlje

Ljubav

Više nikada nećete odbiti poziv na čaj! Evo zašto!

Holandsko zdravstveno veće, koje je nezavisno naučno telo i savetuje parlament, objavilo je smernice o pijenju čaja. Ljudima se savetuje da piju između tri do pet šolja čaja dnevno. Više nikada nećete odbiti poziv na čaj! Evo zašto!

Više nikada nećete odbiti poziv na čaj! Evo zašto! Svet Plus
Istraživanje pokazuje da bi 5 šolja čaja dnevno trebalo da čini čuda za naše zdravlje. Otkrivamo vam skrivene zdravstvene beneficije čaja stavljanjem čajnika na šporet bez izgovora!


Šolja čaja može rešiti mnoge probleme. U Holandiji se podstiče da ljudi piju čaj tokom celog dana, a ne samo tokom doručka. Od četvrte godine deca tamo dobijaju čaj u vrtićima i školama za piće uz ručak, što ih podstiče da ovu lekovitu tečnost piju od malih nogu.


Holandsko zdravstveno veće, koje je nezavisno naučno telo i savetuje parlament, objavilo je smernice o pijenju čaja. LJudima se savetuje da piju između tri do pet šolja čaja dnevno.


- Otkrili smo da u naučnoj literaturi postoje jasni pokazatelji tokom poslednjih 10 godina da je pijenje čaja dobro za vaše zdravlje. Tri do pet šolja čaja dnevno smanjiće krvni pritisak, rizik od dijabetesa i moždanog udara, što je jedna od naših 16 smernica - rekla je Eert Schoten, portparolka zdravstvenog saveta. Međutim, čaj mora biti zeleni ili crni, biljne i voćne opcije se ne računaju.Tim Bond iz Savetodavnog odbora za čaj rekao je da su holandske smernice u skladu sa onim za šta se zalažemo. Brojne nedavne studije pokazale su da pijenje od 3 do 5 šolja čaja dnevno smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti i moždanog udara na duži rok. Tim je takođe istakao da i druge kratkoročne studije takođe pokazuju da svakodnevna konzumacija čaja pozitivno utiče na zdravlje našeg srca.
Čitava gomila studija takođe je pokazala skrivene zdravstvene prednosti zelenog čaja, naime da šolja čaja deluje kao moćan antioksidans koji ne samo da čisti našu kožu i telo, već i ubrzava metabolizam, učestvuje u varenju i štiti nas od mnogih karcinoma i demencije.Dakle, sada znate šta vam nudi skromna šolja zelenog ili crnog čaja nekoliko puta dnevno. Hoćete li ikada više odbiti poziv za čaj?

Sezona prehlade i gripa je stigla! Neka ove godine kupljeni sirup zameni ovaj domaći recept za lečenje kašlja i upale pluća.Ostale teme vezane za zdravlje i mršavljenje, možete pronaći OVDE

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/magazinnovosti

Povezane vesti:


>