Style

Ljubav

Mlad Mesec u Vagi: Veliki testovi duše i bežanje od prošlosti!

Mlad Mesec u Vagi! Veliki testovi duše. Telepatski se ovih dana prepoznajemo po bolu i problemima koji nas sustižu u kojima zapravo i ne želimo da učestvujemo. Nesrećni i kvarni traže žrtve dobrog srca da ih isisaju do kraja. Bežanje od prošlosti. Bolovi i suočavanja mogu vas osnažiti. Diplomatija i emocije u izazovima. Zahvalnost onima koji nas trenutno uče da budemo bolji…

Mlad Mesec u Vagi: Veliki testovi duše i bežanje od prošlosti! Svet Plus





A Duša  poziva duhovne prijatelje da dodju u zagrljaj i da joj se pridruže u misiji spašavanja ovog meseca. Potvrda postojanja kao velika snaga ove nedelje i ovih dana. Iskušenja u oktobru opravdana. Da je teško, jeste. Merkur iz prikrajka se smeje za šta se mi to nerviramo. Opet nas ozbiljno manipulišu sa ovom koronom, tu je i Merkur da da začin korone pred Full Blue Moon. Laži i podvale malih ” govnara” uništavaju i one koji im pruže ruku zahvalnosti... Distanca i još jedno zbogom za rastanak.

Ipak, negde na kraju misli i dana kad zatvorimo oči shvatimo da smo srećni ljudi što imamo priliku da budemo osvešćeni bolom  i svaki dan naučimo po nešto novo u iskušenju od strane onih  koji lutaju ovom planetom tražeći spas i uništavajući sebe u toj ljubomornoj želji da pokvare dobre duše, shvatimo da je velika sreća imati dobrog prijatelja, voljenu osobu i mnoge drage ljude kojima nas pronadju u istoj vibraciji...









I tako u krug, zatvaramo polako krug ove 2020. koja je ne samo godina testa svih nas, već i godina koja polako otvara prva svetla tunela i zatvora u kome smo. Neki će iz ovog meseca izaći preporodjeni i očišćeni, a neki se nikad neće promeniti i probuditi iz te želje da ” vladaju svetom”. Ali mi tu ne možemo ništa, univerzum nije za svakoga…


Mlad Mesec ovog oktobra meseca po našem vremenu od 21:30 u znaku Vage dešavaće se na 23 stepenu znaka Vage. Vaga je jedini predmet u Zodijaku, 7 astrološki znak, znak balansa i harmonije, ali znak koji vlada planeta Venera koja trenutno prolazi znakom Device u kojoj se jednostavno rečeno ne oseća dobro. Razlog je prevelika sumnja i nesigurnost, analiticnost i krajnje testiranje emocija ili kalkulacija koje u ljubavi ne treba da postoji. Venera je trenutno i sramežljiva, sve joj je neprijatno i lakše je mučiti se nego tražiti odgovore ili poraditi na svom problemu. U potrebi za perfekcionizmom Venera se negde izgubila i odlučila da ide linijom manjeg otpora.

Ovaj Mlad Mesec mogu veoma jako osetiti Rakovi, Vage, Jarcevi i Ovnovi koji će imati još jednu dozu trke i iskušenja ove nedelje.

Ovaj Mlad Mesec može biti veoma interesantan Blizancima, Strelčevima, Vodolijama i Bikovima. Škorpije će više nervirati retro Merkur, dok Lavovi mogu da imaju potrebu da sve zaštite. Device su u fazi čišćenja i ozbiljnog rada na sebi, a Ribe se sklanjaju od ovih izazova u mir, izolaciju.








Vaga je znak partnerskog odnosa, a iako je Mlad Mesec dobar znak za početak, ovaj Mlad Mesec biće praćen iritacijom, uznemirenošću, nestrpljenjem i eksplozivnošću s obzirom da Mesec od 15:51 prima opoziciju sa retrogradnim Marsom u Ovnu i donosi vreme jedne svadjalačke, naporne i stresne energije. 

Velika neprijateljstva, rivaliteti i nepravde trenutno su u centru dešavanja, pa je preporuka da budete veoma kontrolisani, da dišete i brojite do 100, jer možete imati želju iako niste takvi po prirodi da nekog dobro ” odalamite”…



Mesec će od 14h casova imati i kvadrat sa Jupiterom i imati ozbiljna trošenja i lošu organizaciju, nerazumevanja, to može biti vreme materijalnih troškova, velikih očekivanja, ali i direktnih odbacivanja i loših procena. U porastu su velika razočarenja. Izbegavajte da se oslanjate na druge koliko god će vam danas značiti podrška najmilijih i pokušajte da uzmete stvari u svoje ruke!



Od 19:20 Mesec će se naći u vrlo intezivnom kvadratu sa Plutonom i doneti ekstremizam, ljutnju, bes, odbacivanja, povredjivanja i veliku napetost posebno na relaciji roditelji, emotivni odnosi, okruženje. 



Problem ega ali stalne kontrole i planiranja može doneti ozbiljna fizička iscrpljenja u toku današnjeg dana. U porastu posesivnost i opsesivnost i nametanjem tudje volje.


Ova faza praćena i snažnim intezitetom negativnih aspekata Sunca, svakako donose jednu dozu nesigurnost i osećaj nefer odnosa. Ukoliko ste distancirani i oprezni, možete se naći u neprijatnoj situaciji da prisustvujete odredjenom lošem dogadjaju ili budete svedok nečega što ne želite da vidite. 






 



Veoma je važno u ovoj fazi paziti na sebe, biti umeren i nadjete balans izmedju realnog života i svojih očekivanja. Ali ambicije i emocije su trenutno u velikom intezitetu, zbog toga se stvari mogu doživljavati vrlo lično, agresivno i uvredljivo. Potvrda dragih ljudi, jedna lepa reč da znate da one koje volite postoje i tu su, biće dovoljna da se prodje samo još jedan od jesenjih ciklusa pred drugi Pun Mesec koji će posebno biti spreman za izazove 31.10.


Testovi emocija, slaba samokontrola, lak dolazak do istine koja boli. Ovo može biti vreme kada psihički bolesni i destruktivni mogu pokazati moć. Za normalan život se moramo svi izboriti. 


Biće i velika dilema da li će biti potrebno suočavanje sa nečim ili neke poruke Sunca i Plutona da li sada kada retrogradni Merkur trebate reagovati na moguće nepravde koje doživljavate ili da sve što pratite kao svedok samog dogadjaja. Medjutim, upravo ova faza donosi da se treba držati diplomatije i finog ignorisanja za sve što ne  želite da vidite.


Ovaj Mlad Mesec nije dobar za rizike, kao i sve vrste vaznih emotivnih odluka. Treba se distancirati od isključivosti. Vreme Mladog Meseca biće praćeno i kvadratom sa Saturnom iz znaka Jarca pa neki vid osećanja praznine, usamljenosti i zakasnjenja može se dešavati u večernjim časovima. Neka neprijatna iznenadjenja, otpor, ogranicenja mogu doneti osećaj ranjivosti i neprihvatanja. U povećanju depresija i briga. Duboko zakopani strahovi upravo sada izlaze na površinu. Ne reagujte na provokacije ima ih cele nedelje, a posebno danas….






Mlad Mesec dešavaće se na nepokretnoj zvezdi Spika – zvezdi velikog uspeha očekivanja i nade, ali na zvezdi Arkturus koja trazi da pronadjete svoje ostrvo i mesto gde ćete spustiti negativne emocije i sve one ” klošare” koji upravo izlaze iz vašeg života (ne zamerite mi udari mi Mars po iskrenosti…)

Ono što je potrebno da znate da ova lunarna faza donosi veliki test vašeg karaktera i vaše duše. Da li će biti za ili protiv. Zapitajte se zašto se upravo dešava, ovo što se sada dešava? Šta je potrebno da rešite sami sa sobom?



Suočavanje sa izazovima može vas učiniti jačim i motivisanim. Sos Ljubav. Stop patnji. Završite ciklus. Kontrolišite reakcije. Ostanite pozitivni. Pogledajte dobro ko ste i šta možete i koliko vam je lepa duša!

Ne sudite onima koji vas povrede, oni nisu primljeni na mesto sreće. Napišite pismo svima od koji ste doziveli bol, pobrinuće se Merkur da im uruči kad počne da radi...

Strpljenje, odgovornost, okrenutost radnim aktivnostima, tolerancija i kompromisi ( gde su realni) posebno mogu biti važni. Vaga je znak lepote, ali i znak unutrasnjeg bića spojenog sa onim koji joj pripada. Zato danas umesto ljutnje izaberite Ljubav i razmislite koliko je to važno. To će dobro izlečiti svaki bol i iskrivu bora, ali i zalečiti vašu prošlost,  jer svi izazovi jesu negde sa nečim od čega ste bežali…






 


 

Viber

Autor: Astrolog Nataša Paunovski
Izvor: Astro Luna

Povezane vesti:


>