Zdravlje

Ljubav

Minja Matić se bori za život! Pomozimo joj da u tome uspe! (VIDEO)

Ova malena devojčica se bori za život! Minja Matić će u oktobru napuniti godinu dana, a porodica nema mnogo vremena za čekanje, jer su efekti terapije najdelotvorniji, ukoliko se primi do druge godine života. Pomozimo joj da u tome uspe!

Minja Matić se bori za život! Pomozimo joj da u tome uspe! (VIDEO) Screenshoot/Video




Minja Matić, devojčića koja u oktobru puni godinu dana, nastavlja da vodi svoju borbu za život. Njoj je dijagnostikovana spinalna mišićna atrofija, retka i teška bolest, za koju je neophodan skupi lek iz inostranstva. Za njeno lečenje potrebno je sakupiti 2,4 miliona dolara.

Minjina majka, Živka Matić rekla je da ona za svoje dete želi sve najbolje i da oni kao roditelji nemaju pravo da joj uskrate pravo na borbu za lek koji može da joj pomogne.

“Taj lek će joj mnogo olakšati život i pomoći da bude kao i sva druga deca, što najviše od svega i želimo”, rekla je Minjina majka.










Ona je dodala da su se akciji pridružili prijatelji i rodbina, kao i ljudi koje ona lično ne poznaje.

“Njihova podrška nam jako znači i to je jedna od ključnih stvari koja nas održava i pokreće. Vidimo koliko se svi trude oko Minje”, dodala je Živka Matić.



Podsećamo, Minja Matić iz Kragujevca, boluje od retke neuromišićne bolesti, a nada za izlečenje je nova i skupa genska terapija u Americi, za koju porodica treba da obezbedi 2,4 miliona dolara. Minja će u oktobru napuniti godinu dana, a porodica nema mnogo vremena za čekanje, jer su efekti terapije najdelotvorniji, ukoliko se primi do druge godine života.






Spinalna mišićna atrofija, tip 1, je retka, ali progresivna i smrtonosna neuromišićna bolest, koja utiće na respiratorni sistem i tonus mišića, zbog čega je Minja često prehlađena, otežano diše i nema refleks u nogama. Minji Matić je neophodan isti – najskuplji lek na svetu Zolgensma, kao i maloj Sofiji Markuljević za koju su građani sakupili 2,4 miliona dolara.

U akciju su se uključili i najmlađi stanovnici grada Kragujevca, polaznici gradske škole fudbala, koji su učestvovali u nedelju na humanitarnom turniru ’’Za Minjinu šansu’’, a umesto kotizacije, donirali su novčane priloge za pomoć maloj Minji. Uplaćeno je 10.100 evra.



Minjina šansa za izlečenje je u skupoj terapiji, a pomoć svakog pojedinca, za porodicu Matić je korak bliže do potrebnog leka.


BUDI HUMAN!




 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/nova.rs

Povezane vesti:


>