Zdravlje

Ljubav

Imunitet za celu porodicu! Vitaminska bomba! (RECEPT)

Imunitet za celu porodicu! Vitaminska bomba! Kako biste pripremili teglu vitamina za jačanje imuniteta potrebno vam je suvo grožđe, suve smokve, orasi, limunova kora, suve šljive i kajsije, i med

Imunitet za celu porodicu! Vitaminska bomba! (RECEPT) Svet Plus




Jak imunitet - to je otpornost organizma na različite bolesti, pa samim tim i dobro zdravlje. Iako je u našim apotekama svakodnevno sve više preparata za jačanje imuniteta, narodni lekovi ne gube svoju popularnost i značaj u ovom procesu. To je i razumljivo jer ni jedan sintetički preparat iz apoteke ne može da zameni prirodne proizvode, koji su lako dostupni i veoma efikasni u lečenju raznih bolesti.

 Imajući pripremljenu ”teglu vitamina” zadovoljićete ne samo dečije potrebe za slatkišima, nego i ojačati imuninet cele porodice. U nastavku slede dva recepta za pravljenje prirodnog leka za jačanje imuniteta.




 



Prvi recept za jačanje imuniteta za decu i odrasle

 

Potrebno je: 100 gr suvog grožđa, 150 gr zrna oraha, 100 gr badema, kora od dva limuna, 100 gr suvih kajsija, 100 gr suvih šljiva, 250-300 gr meda, ako ste u mogućnosti dobro je dodati i 100 gr pinjola (odlični su za jačanje imuniteta)

 

Način pripreme: sameljite u mašini za mlevenje mesa: suvo grožđe, orahe, bademe, pinjole i limunovu koru. U smesu dodajte sok od dva limuna čiju ste koru prethodno samleli. Promešajte. Dalje, dodajte suve šljive i suve kajsije. Promešajte. Na kraju dodajte med i opet promešajte. Ostavite da odstoji na tamnom mestu 1-2 dana.




 




Za decu stariju od 3 godine - 1 kašičica dva puta dnevno. Za odrasle: 1-2 kašike tri puta dnevno.Teglu sa vitaminima čuvajte u frižideru.

 

Drugi recept za jačanje imuniteta za odrasle


Sastojci: 200 gr suvih kajsija, 200 gr suvih šljiva, 200 gr suvih smokvi, 200 gr oraha, 1 limun, 50 ml rakije, 250 gr meda.

 

Način pripreme:

Suvo voće i limun zajedno sa korom sameljite u mašini za mlevenje mesa. U smesu dodajte med i rakiju i promešajte. Teglu držite u frižideru. Uzimajte po 1 supenu kašiku pre obroka.




 



Ostale teme vezane za zdravlje i mršavljenje, možete pronaći OVDE




 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Still

Povezane vesti:


>