Region

Svet

Region

Serija Močvara na Superstar 6. septembra i na RTS-u od 12. septembra! (VIDEO)

Posle premijernog prikazivanja prve dve epizode u okviru 26. filmskog festivala u Sarajevu, nova domaća serije „Močvara“, rađena po scenariju Milene Marković i u režiji Olega Novkovića stiže na RTS 12. septembra. Na Superstar 6. septembra! Snimljeno je 10 epizoda u produkciji „Telekoma Srbija“ i izvršnoj produkciji kuće „Fajerflaj“.

Serija Močvara na Superstar 6. septembra i na RTS-u od 12. septembra! (VIDEO) Screenshoot/Instagram





Žanr kriminalističkih serija možda je najpopularniji od svih bilo da su policijskog karaktera gde je svaka epizoda za sebe, ili dramske u kojima detektivi istražuju jedan slučaj kroz celu seriju.



Priča pod okriljem ovog žanra, obično je o dobru i zlu, u tom smislu je univerzalna i razumljiva u celom svetu, pa ne čudi da upravo serije širom planete imaju svoje predstavnike tog žanra – od Australije preko Skandinavije do Srbije.

Močvara je krimi-noar serija, napeta policijska potraga za serijskim ubicom koja otkriva mračne tajne iz prošlosti.

Glavni junak je inspektor Nikola, koga igra Goran Bogdan. Lik koji tumači je bivši huligan koji se suočava sa mračnom prošlošću.

Bogdan se kao glumac već ostvario u krimi-serijama, a lik iz Močvare bio mu je posebno inspirativan:

 „Ovo je možda jedan od najkompleksnijih i najtežih likova koje sam do sada imao priliku ili nepriliku igrati. Samo radeći sa Milenom (Marković) i Olegom (Novkovićem) je već bilo velika inspiracija za mene. Tek sam večeras video prvu epizodu i mogu reći da smo postigli što smo hteli, nadam se da će publika uživati na RTS-u sledeće nedelje“.

Radnja serije dešava se na Novom Beogradu koji je sagrađen na močvarnom tlu i koji je u vreme socijalizma bio simbol prosperiteta, a tokom devedesetih godina postao poznat po buntovnim mladim ljudima na ivici zakona.


 



U dušu svog lika Bogdan je, kako kaže, pronikao uz pomoć scenaristkinje koja je odrasla na Novom Beogradu, kao i reditelja: „Scenario je toliko bogat, toliko mesnat da se sa svake strane ljuštio tako da uopšte nije bio problem uroniti u lik Nikole Krsmanovića“.

„Serija stvarno izgleda kao one koje gledamo na striming servisima, Netfliksu, Ha-Be-Ou. Neodoljivo podseća na Pravog detektiva tako da mislim da će biti lako zavoleti seriju“, istakao je Bogdan.

Serija Močvara od 12. septembra emitovaće se subotom i nedeljom na Prvom programu Radio-televizije Srbije. 



Ostale teme vezane za filmove i serije možete pogledati OVDE



 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/RTS

Povezane vesti:


>