Lepota

Ljubav

Stvoren lek protiv starenja! Ferulinska kiselina se nalazi i u namirnicama!

Ferulinska kiselina se prirodno nalazi u pomorandžama, jabukama, smeđem pirinču, kikirikiju, ananasu, ovsu. Stvoren je lek protiv starenja! Na pakovanjima se komponenta može naći pod nazivima Ferulinska kiselina, Trans-Ferulinska kiselina ili Prirodna Ferulinska kiselina. Najčešće u kremama za sunčanje, pilinzima, serumima protiv starenja. Koncentracija se kreće od 0,5 - 0,8%, u sastavu pilinga može dostići i 30%.

Stvoren lek protiv starenja! Ferulinska kiselina se nalazi i u namirnicama! Svet Plus
Ferulinska kiselina, poznata i kao hidroksicinaminska kiselina, je snažan biljni antioksidans.

Štiti kožu od oštećenja slobodnih radikala, što se smatra jednim od najvažnijih katalizatora starenja. Oni izazivaju prerane bore, hiperpigmentaciju, gubitak čvrstoće i opuštenost kože.

Već decenijama, ferulinska kiselina se koristi u sportskoj ishrani za jačanje mišićnog tkiva, a odnedavno je postala glavna komponenta protiv starenja u modernoj kozmetologiji.

Ferulinska kiselina se prirodno nalazi u pomorandžama, jabukama, smeđem pirinču, kikirikiju, ananasu, ovsu. Međutim, za kožu je njena efikasnost mnogo puta veća ako se primenjuje lokalno, pa stručnjaci preporučuju upotrebu kozmetike u kojoj je jedan od osnovnih sastojaka.

 

Mandala ima skrivenu poruku za vas! Izaberite je!

Kako deluje ferulinska kiselina

Snažna antioksidativna svojstva ferulinske kiseline doslovno je pretvaraju u pravi eliksir mladosti. Činjenica je da ne samo da deluje nezavisno, već značajno pojačava efekat vitamina E i C, koji takođe igraju važnu ulogu u lepoti i mladosti vaše kože.

Ferulinska kiselina dobro se bori protiv bora - u stanju je da izgladi postojeće i spreči pojavu novih. Pored toga, kiselina savršeno štiti kožu od ultraljubičastih zraka, hiperpigmentacije i starenja.

Drugo veliko svojstvo ferulinske kiseline je da podstiče proizvodnju kolagena. Poznat i kao „protein mladosti“, kolagen je odgovoran za lepotu i čvrstinu naše kože.

U dobi od 20-25 godina, proizvodnja kolagena u telu se usporava, u ovoj fazi primećujemo prve znakove starenja: koža gubi elastičnost i hidrataciju, pojavljuju se prve bore, kosa i nokti polako rastu, a njihova struktura postaje tanja. Redovna upotreba ferulinske kiseline može usporiti ove procese, očuvati elastičnost i prirodan sjaj kože.

Ako vam je problem akni poznat iz prve ruke, serum sa ferulinskom kiselinom može biti pravi spas. Zahvaljujući snažnim protivupalnim svojstvima, kiselina sprečava pojavu novih akni i savršeno se bori protiv postojećih - posvetljuje tamne mrlje i ujednačava reljef kože.

 
 
Kako se koristi

Stručnjaci preporučuju upotrebu proizvoda sa ferulinskom kiselinom (dajte prednost serumima - oni su efikasniji) svakodnevno. Učinite ih delom jutarnje bjuti rutine i nanesite na suvu kožu pre nego što koristite hidratantnu kremu i kremu za sunčanje. Ne treba očekivati trenutni efekat, ali posle mesec dana redovne upotrebe, sigurno ćete primetiti razliku.

Ferulinska kiselina najbolje deluje u tandemu sa vitaminima C i E i resveratrolom. Velika većina seruma sadrži sve ove sastojke, tako da ne morate brinuti o njihovom pronalaženju.

Ali sa piling kiselinama - salicilnom, glikolnom, mlečnom - ferulinsku kiselinu je bolje ne koristiti: one utiču na pH kože i smanjuju efikasnost antioksidanata.


Na pakovanjima se komponenta može naći pod nazivima Ferulinska kiselina, Trans-Ferulinska kiselina ili Prirodna Ferulinska kiselina. Najčešće u kremama za sunčanje, pilinzima, serumima protiv starenja. Koncentracija se kreće od 0,5 - 0,8%, u sastavu pilinga može dostići i 30%.Još tekstova o nezi i lepoti možete pročitati OVDE.
 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/espreso

Povezane vesti:


>