Ostalo

Sme�no

Zimnica u tegli: Paradajz pelat! (RECEPT)

Zimnica u tegli! Paradajz u komadu je odličan za pripremu đuveča, sataraša, soseva i raznih drugih jela zimi, a možete ga koristiti i kao ukusnu salatu. Paradajz pelat! Priprema se bez konzervansa!  

Zimnica u tegli: Paradajz pelat! (RECEPT) Svet Plus

Priprema:

Oprati 1 kg paradajza. Zaseći krstić na vrhu svakog paradajza.

Pripremiti posudu sa vodom koja je bila u frižideru i dodati kockice leda.

U ključalu vodu staviti 4-5 paradajza i sačekati 30 sekundi. Posle 30 sekundi izvaditi paradajz i staviti u posudu sa hladnom vodom. Ostaviti paradajz da odstoji 30 sekundi u hladnoj vodi, potom izvaditi paradajz i oljuštiti ga.

Tegle staviti u rernu koja je prethodno zagrejana na 150 stepeni. Paradajz iseći na polovine ili ako je veći na četvrtine. Zatim iseći središnji deo paradajza i ređati u teglu. Na polovini tegle dodati 3-4 listića svežeg bosiljka, zatim paradajz i na kraju još 4 listića bosiljka. Dodati jedni kašičicu šećera i jednu kašičicu soli. Na kraju paradajz dobro pritisnuti da bi se stvorio sok od paradajza jer se ne dodaje nikakva tečnost i tegla treba skroz da se ispuni sokom da ne bi ostao vazduh kada se skuva, jer to je veoma bitno za pasterizaciju i očuvanje zimnice.

 

Torta nad tortama! Savršena i izgledom i ukusom! (RECEPT)
Dobro zatvoriti tegle.

U šerpu staviti krpu. Staviti tegle i sipati hladnu vodu da bude ispod nivoa poklopca. Uključiti ringlu na najjače, a kada poćne da vri smanjiti vatru na srednju temperaturu i ostaviti da se kuva 35 minuta.

Posle 35 minuta ostaviti da se potpuno ohladi u toj vodi, a onda svoj paradajz pelat odložiti na neko tamno i hladno mesto.


Ukusne i zanimljive recepte možete pogledati OVDE.
 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com


>