Zdravlje

Ljubav

Laka dijeta asa banana! Jedna banana svakog jutra istopiće kilograme!

Laka dijeta! Jedna banana svakog jutra istopiće kilograme! Ovu dijetu poznatu pod nazivom asa-banana razvio je jedan bračni par iz Japana, ali ona ne podrazumeva ishranu zasnovanu samo na ovom voću.

Laka dijeta asa banana! Jedna banana svakog jutra istopiće kilograme! Svet Plus
U asa-banana dijeti nema striktnog određivanja obroka, ali ni brojanja kalorija što je čini izrazito privlačnom i učinovitom. Ovaj režim ishrane podstiče jedenje voća, tera organizam da budete svesni osećaja gladi i sitosti i ključno pravilo - ne smete da večerate posle 20 časova. 

Ključ uspeha kod ove dijete je da možete jesti ono što obično jedete, ali da treba da prestanete kad osetite da ste 80 odsto siti, a nakon večere morate preskočiti desert. Glavni savet je da se na spavanje kreće pre ponoći jer se dobar noćni san smatra izuzetno važnim za zdravlje i smanjivanje stresa.


Tokom režima možete kuvati ono što obično kuvate, ali treba da izbegavate gotovu hranu. To je i prednost ove dijete jer ne zahteva radikalnu promenu navika i ishrane. Ona se smatra postupnim prelazom prema zdravoj ishrani.

Doručak

Za doručak treba jesti banane i popiti dve čaše vode sobne temperature.

Banane treba jesti isključivo u sirovom obliku. Možete ih zameniti sa nekim drugim voćem, ali samo jednom vrstom po obroku. Ako ste nakon banana još gladni, morate pričekati 30 minuta pre nego pojedete nešto drugo.

 

Japanski stručnjak za mršavljenje: Vežba koja skida salo i leči bol! (VIDEO)


Ručak i večera

Možete jesti ono što obično jedete za ručak i večeru, ali za ručak se preporučuje japanska hrana, pogotovo pirinač. Dopušteno je jedan usputni obrok popodne i to je jedino vreme kad su vam dozvoljeni slatkiši.Takođe, dijeta preporučuje da izbegavate mlečne proizvode i sladoled.

Redovno vežbanje

Savetuje se i svakodnevna šetnja i vežbanje, ali samo ukoliko ono kod vas ne povećava nivo stresa.


Ostale teme vezane za zdravlje i mršavljenje, možete pronaći OVDE

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Magazin novosti

Povezane vesti:


>