Region

Svet

Romana osuđena na godinu dana, ali iz zatvora izlazi avgusta!

Pevačica Romana Panić je osuđena na godinu dana zatvora, ali iz ćelije izlazi avgusta! Ostatak kazne će provesti na slobodi, ali je obavezna da se jednom nedeljno prijavi u policijskoj stanici u Brizbejnu, gde se u bazu podataka unosi činjenično stanje da osuđenik nije napustio teritoriju na kojoj je počinio krivično delo.

Romana osuđena na godinu dana, ali iz zatvora izlazi avgusta! Screenshoot/Instagram
Pevačica Romana Panić osuđena je na dva meseca zatvora zato što je zajedno s partnerom Filipom Mrkajićem pljačkala bankomate u Brizbejnu, a ona će iz zatvora navodno moći da izađe 3. avgusta, jer će tada odslužiti dve trećine kazne.

Prema zakonima koji su na snazi u Australiji, zatvorenik koji je počinio lakše krivično delo ima pravo da zatraži prevremeni otpust ukoliko ispunjava određene kriterijume, te je u Romaninom slučaju to već početkom sledećeg meseca.

Romana je osuđena na godinu dana zatora, ali je obavezna da u ćeliji provede 60 dana, piše Kurir. Ostatak kazne će provesti na slobodi, ali je obavezna da se jednom nedeljno prijavi u policijskoj stanici u Brizbejnu, gde se u bazu podataka unosi činjenično stanje da osuđenik nije napustio teritoriju na kojoj je počinio krivično delo.


 

Navodi se i da a to vreme, a pre kraja isteka pune kazne, Panićeva i njen partner Mrkajić moraju da vrate novac za koji je istragom utvrđeno da je ukraden s bankomata. Navodno je u pitanju suma nešto veća od 23.500 dolara, što je oko 14.000 evra.Romani će navodno biti dozvoljeno da boravi u smeštaju koji sama odabere, bilo da je u pitanju sopstveno iznajmljivanje stana ili da bude kod nekog poznanika, rođaka, prijatelja, ali ne sme menjati adresu pre nego što o tome obavesti policiju.

Za sve osuđenike koji nemaju mogućnosti za sopstveni smeštaj, kakao se navodi, Australija ima migracione centre, gde su smešteni ljudi koji čekaju deportaciju u matične države bilo da su počinili neko krivično delo ili su jednostavno uhvaćeni bez boravišne vize na njihovoj teritoriji.Kako se navodi, u Romaninom slučaju, uzimajući u obzir da nema novčanih sredstava, verovatno će se odlučiti za drugu opciju, pa će do juna 2021. biti u ekstradicionom smeštaju u Brizbejnu (Brisbane Immigration Transit Accommodation), koji u tom gradu postoji od 2008. godine.

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Kurir

Povezane vesti:


>