Zdravlje

Ljubav & Sex

Domaći probiotik! Očistite creva i izbacite otrove iz organizma!

Domaći probiotik! Očistite creva i izbacite otrove iz organizma! Poremećaji probave su ono sa čim se svako od nas suočava s vremena na vreme. Stoga nam je potrebno sredstvo koje će sprečiti ovo stanje ili nam pomoći da se vratimo u normalu. 

Domaći probiotik! Očistite creva i izbacite otrove iz organizma! Svet PlusPotrebno je: 

500 ml mlake prokuvane vode, 
kašičica čia (opciono lanenog) semena, 
sok od limuna, 
sok od grejpfruta 
narendan komadić svežeg đumbira.


Priprema: 

Sipajte vodu u šerpu pa joj dodajte đumbir i pustite da voda provri dok se đumbir skuva (oko pet minuta). Kada se voda prohladi dodajte sok od limuna i grejpfruta, čia seme i ostavite da odstoji još jedno 15 do 20 minuta. Konzumirajte tokom dana.

Ovaj napitak je savršen pred polazak na odmor, ili/i tokom boravka na moru. Deluje kao probiotik, a uz to i čisti organizam.

 

Ovo je najlepša kratka frizura, a stoji skoro svakom obliku glave!


Čia semenke

Čia semenke imaju veliku količinu rastvorljivih i nerastvorljivih vlakana. Kada se potope u vodi, postaju još delotvornije, jer formiraju neku vrstu gela koji deluje kao probiotik. Ovo seme pomaže da se reguliše nivo insulina, te da se poboljša proces varenja.

Limun

Po svom hemijskom sastavu, sok od limuna je sličan digestivnom soku. Stoga limun doprinosi boljem procesu varenja i čišćenju creva. Sok od limuna smanjuje nadimanje, stimuliše jetru i uklanja toksine.
 

Bezuslovna ljubav! Pas zna šta je to! A, čovek...

Grejpfrut

Grejpfrut sadrži triptofan koji nam omogućava da se smirimo i relaksiramo, pa samim tim podstiče zdrav san i ublažava iritirajuće simptome nesanice. Takođe, sadrži i mnogo vode čime se sprečava dehidracija organizma. Ovo voće na neki način obnavlja celo organizam, pa se preporučuje da ga jedete umesto doručka ili uz doručak.

Đumbir

Prednost đumbira je njegova sposobnost da održava zdravlje, spreči upale i različite probavne smetnje. Uklanja gorušicu, nadutost i bol u stomaku.

Ostale teme vezane za zdravlje i mršavljenje, možete pronaći OVDE
 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Still


>