Lepota

Ljubav & Sex

Frizure i greške posle 40. godine! Ovako nećete izgledati starije!

Frizure i greške posle 40. godine! Ovako nećete izgledati starije! Kako da zadržimo dužinu kose koja nam omogućuje da je podignemo, vežemo rep, očešljamo punđu?

Frizure i greške posle 40. godine! Ovako nećete izgledati starije! Screenshoot/Instagram/vlada.r.kaMnoge žene ne žele da se odreknu duge kose čak i kad pređu 40. godinu, piše Lepa&Srećna.

Sa druge strane, frizeri često upozoravaju da nam duga kosa "dodaje" godine i savetuju šišanje.

Gde je istina? Kako da zadržimo dužinu kose koja nam omogućuje da je podignemo, vežemo rep, očešljamo punđu? A da pri tome ostanemo mladoliki i ne izgledamo demodirano?

Ključ, tvrde stilisti kose, nije samo u pukoj dužini već i u ostalim elementima frizure.1. NE INSISTIRAJTE NA PRETERANOJ DUŽINI.

U zavisnosti od kvaliteta kose, njene gustine i teksture, dužina ipak mora da se ograniči.
 

Ovo je najlepša kratka frizura, a stoji skoro svakom obliku glave! 


To je ona crta na kojoj od čitavog volumena kose ostanu samo "repovi", a kosa više nema živost ni vitalnost.2. NE IZBEGAVAJTE STEPENASTO ŠIŠANJE


Kako kosa raste, moguće je da na određenoj dužini dobije težinu i u donjem delu dobije oblik obrnutog trougla. To se naročito dešava ako imate kovrdžavu, talasastu ili izuzetno gustu kosu.

Ako i dalje želite da zadržite tu dužinu, razmotrite mogućnost stepenastog šišanja što će kosi dati novu formu i živost.3. NE KORISTITE PREVIŠE LAKA ZA KOSU


Preterano lakiranje kose može da potpuno upropasti frizuru.

Za dugu kosu su najlepši kvaliteti lepršavost i živost, a ako je previše prskate lakom, može da deluje kao neki šlem.

Poprskajte malo laka na koren kose da dobijete volumen, ali dužinu ostavite da pada slobodno.

 

Opadanje kose: Lavanda, delotvoran čuvar kose i kože glave!
 


4. NE OPIRITE SE SVAKOJ PROMENI.

Niko ne treba da prihvati promenu radi promene.

Međutim, ako duže od dvadeset godina nosite istu frizuru, sigurno ste u riziku da delujete demode. To ne mora da znači menjate dužinu kose.

Možda će biti dovoljno da promenite tip šiški, skratite pramenove uz lice i tome slično.5. RAZMISLITE O PROMENI BOJE KOSE.


Koliko god da ste zadovoljni svojom frizurom, ako želite da zadržite istu dužinu, možete da unesete promene šatiranjem ili farbanjem.

Čak i ako imate prosedu kosu i želite da sakrivate svoje sede, možda ćete želeti da ih istaknete! Danas je vrlo popularna upravo varijanta "so i biber" šatiranja i pribegavaju joj mnoge dame koje su osedele.

I ne samo to - seda kosa popularna je i među mnogo mlađim ženama!

U zavisnosti tipa kose, obavezno promenite šampon i regenerator ako je kosa, osedevši, postala oštrija. 


Još tekstova o nezi i lepoti možete pročitati OVDE.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Lepa i srećna

Povezane vesti:


>