Region

Svet

Goca Lazarević, Vidovdan uvek peva sa suzama u očima!

Gordana Goca Lazarević, Vidovdan uvek peva sa suzama u očima! Naš narod je toliko zavoleo i prihvatio ovu pesmu da je ona u pravom smislu te reči postala narodna.

Goca Lazarević, Vidovdan uvek peva sa suzama u očima! Screenshoot/InstagramStigao nam Vidovdan. Kroz vekove, 28. jun je bio sudbinski dan za srpski narod. Taj datum odredio je i muzičku sudbinu Gordane Lazarević.

Kada se pomene Gocino ime, mnogi odmah kažu - pesma "Vidovdan". Naš narod je toliko zavoleo i prihvatio ovu pesmu da je ona u pravom smislu te reči postala narodna.


- Pesmu je napisao Milutin Popović Zahar povodom 600 godina od Kosovske bitke, koja je 1989. godine obeležena na Gazimestanu. Odmah sam bila fascinirana tom pesmom i uvek je pevam sa suzama u očima, kao prvog, drugog, trećeg, trihiljaditog, trimilionitog puta. - Pevaju je pevači svih žanrova, od zabavnjaka, preko pop muzičara, do klasičnih. Rado je izvode i ruski pevači i horovi, kao i Grci i Rumuni. Čuje se i u Peruu i na Kubi. Izašla je iz "vlasništva" kompozitora i mene kao izvođača. Gotovo da nema većeg skupa na kome se horski ne peva. Može se slobodno reći da je "Vidovdan" druga himna srpskog naroda, ma gde se on nalazio - kaže pevačica.


U pesmi se kaže da niko ne može da nam otme iz duše Kosovo.

- Ne može, i nikada neće. Kosovo i Metohija je za Srbe mnogo više od simbola i od naše istorije. "Kud god da krenem, tebi se vraćam ponovo, ko da mi otme iz moje duše Kosovo", rekla je Goca u intervjuu.

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Novosti

Povezane vesti:


>