Zdravlje

Ljubav

Ruzmarin za porculansko lice, za vid, dezinfekciju i dom bez toksina!

Koristite ga u kuhinji, njime negujte telo i lice. Ruzmarin vašem zdravlju može da donese brojne dobrobiti. Za porculansko lice, za vid, dezinfekciju i dom bez toksina!

Ruzmarin za porculansko lice, za vid, dezinfekciju i dom bez toksina! Screenshoot/YoutubeLekovita mediteranska biljka ruzmarin sadrži nekoliko desetina antioksidansa – jedinjenja koji pomažu u odstranjivanju slobodnih radikala. Među antioksidansima posebno se ističe efikasnost ruzmarinske kiseline.Za dobro pamćenje

Ruzmarin ima dugu istoriju kao lekovita biljka koja poboljšava pamćenje, pa se u narodu i zove biljkom sećanja. Neke studije tvrde da oštećenja nastala delovanjem slobodnih radikala molekula kiseonika u organizmu imaju uticaj na Alchajmerovu bolest. Ako je zaista tako, ruzmarin je idealna pomoć kod takvih stanja.Za čist dom bez toksina

Bakterija iz svog doma možete da se rešite na ekološki prihvatljiv način – bez hemikalija ako koristite sprej za dezinfekciju na bazi ruzmarina. Antibakterijska svojstva ove biljke podrazumevaju eliminaciju bakterija koje su česte u domovima i koje lako mogu da dovedu do ozbiljnih problema, na primer ešerihije koli.

 

Prljava krv! Sindrom zbog koga zdravlje neprimetno propada!


Kako da napravite sprej za dezinfekciju:

Prokuvajte stabljike ruzmarina pola sata, ohladite i procedite. Ovaj “čaj” prespite u bočicu sa raspršivačem i čuvajte u frižideru.

Rešite se akni

Istraživanje objavljeno u časopisu Planta Medica pokazalo je efikasnost ruzmarina protiv bakterija koje uzrokuju akne – Propionibacterium acnes.

Pijte čaj od ruzmarina i oblažite bubuljice tim čajem, rezultate ćete brzo primetiti..

Za savršen vid

Ova zdrava mediteranska biljka može da pomogne u sprečavanju degenerativnih bolesti očiju koje pogađaju određene strukture oka, poput retinitis pigmentose.

Ostale teme vezane za zdravlje i mršavljenje, možete pronaći OVDE

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/dnevno.rs


>