Ostalo

Sme�no

Punjeni uštipci koji ne goje! Zdrav obrok za 300 dinara!

Punjeni uštipci koji ne goje! Zdrav obrok za 300 dinara! Stvaraju sitost i održavaju organizam zdravim i vitkim. Trebalo bi maksimalno iskoristiti sezonu ovog korisnog povrća...

Punjeni uštipci koji ne goje! Zdrav obrok za 300 dinara! Screenshoot/Instagram



Svima je poznato da su tikvice hrana sa veoma malom kaloričnom vrednosti, ali su uz to prebogate vitaminom C, kalijumom, kalcijumom… One ojačavaju mišiće i srce, smiruju nerve, poboljšavaju koncentraciju, utiču na izbacivanje vode iz organizma i samim tim utiču na pravilnu funkciju ljudskog organizma. S obzirom na to da su pristupačne svačijem džepu, trebalo bi maksimalno iskoristiti sezonu ovog korisnog povrća.

Ovog puta smo pripremili recept za ukusne uštipke sa tikvicama – obrok za čiju pripremu vam, verovali ili ne, nije potrebno više od 300 dinara.

Potrebno:

2 tikvice, 
malo seckanog praziluka, 
1 jaje, 
75 grama brašna, 
so i biber po želji, 
2 kašike maslinovog ulja.


 

Komplet lepinja! Tajni recept specijaliteta!





Priprema: 

Tikvice operite, izrendajte, posolite i stavite u cediljku oko deset minuta. Istisnite višak vode i prebacite tikvice u veću posudu. Pomešajte narendane tikvice s jajetom, brašnom, solju i biberom i formirajte uštipke.

Na vrućem tiganju sa malo maslinovog ulja ispecite uštipke sa obe strane dok ne dobiju zlatnosmeđu boju. Poslužite sa malo pavlake ili mladog sira i sezonske salate po želji.


Ko voli može dodati i tvrdi sir, ne morate ih peći na ulju već smesu izliti u kalup za mafine i peći u rerni.

Prijatno!

Ukusne i zanimljive recepte možete pogledati OVDE.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>