Zdravlje

Ljubav

Čuvarkuća štiti od starenja! Može da konkuriše aloji po lekovitim svojstvima!

Čuvarkuća štiti od starenja, a zovu je još i "kamena ruža"! Može da konkuriše aloji po lekovitim svojstvima, tvrde lekari! Ona je štitila Skandinavce od groma, Francuze – od škorpija, a Ruse – od starenja.

Čuvarkuća štiti od starenja! Može da konkuriše aloji po lekovitim svojstvima! Screenshoot/Youtube



U Srbiji ona je poznata kao čuvarkuća, dok su u Rusiji ovu biljku oduvek zvali molodilo – „trava koja vraća mladost“. U vremena kneza Vladimira Velikog sve žene i devojke umivale su se sokom od molodila da bi im koža postala lepša i svežija.

Čuvarkuća poseduje antiupalno, antitoksičko i antibakterijsko svojstva. Ona smanjuje bolove i potpomaže brzo zarastanje rana i posekotina. Cveže lišće kamene ruže sa medom se koristi kod srčanih oboljenja, a čaj od čuvarkuće se preporučuje protiv upale oka i uha, herpesa i bolesti želudačno-crevnog trakta.

Osim toga, ova biljka pomaže u lečenju mioma, cista i neplodnosti.  

Kod paradontoze

Isitnite sveže lišće čuvarkuće u blenderu pa procedite sok kroz gazu. Dodajte u sok hladnu vodu u proporciji 1:1. Kuvajte 2-3 minuta, ostavite da se ohladi. Ispirajte usta tokom 5 minuta - 3 puta dnevno.
 

Stomak od hormona, nadutosti, stresa ili... Pogledajte u čemu je problem!




Kod bolesti bubrega

Prelijte 15 g suvog lista čuvarkuće sa 250 mililitara vode. Kuvajte na pari 10 minuta, procedite. Popijte jednu čajnu kašičicu čaja 4 puta dnevno.

Kod neplodnosti

Jednu supenu kašiku suvog lista čuvarkuće prelijte čašom ključale vode. Ostavite 4 sata da odstoji. Popijte 30 ml čaja 3-4 puta dnevno.

Kod dijareje

Jednu supenu kašiku suvog lista čuvarkuće prelijte sa pola litra ključale vode. Sačekajte 2 sata da odstoji. Konzumirajte 15 ml čaja napitka 4 puta dnevno.

Kod gorušice

Prelijte 15 g svežeg lišta čuvarkuće sa 500 miligrama ključale vode. Popijte 30 ml čaja 2 puta dnevno.
 

Artritis! Namirnica za lečenje! Spasite svoje zglobove!





Kod gastritisa

Dve supene kašike suvog lista čuvarkuće prelijte sa pola litra ključale vode. Ostavite 3 sata da odstoji. Popijte 50 mililitara čaja 3 puta dnevno.

Za normalizaciju metabolizma

Prelijte 20 g svežeg lista čuvarkuće čašom ključale vode. Sačekajte 3 sata da odstoji. Uzimajte 30 ml napitka 3 puta dnevno.

Kod opekotina, posekotina i čireva na koži

Stavite u termos 50 g suvog lista čuvarkuće, prelijte sa 600 mililitara ključale vode. Sačekajte 4 sata da odstoji. Napravite oblog, stavite na bolno mesto.

Ostale teme vezane za zdravlje i mršavljenje, možete pronaći OVDE

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Magazin novosti

Povezane vesti:


>