Zdravlje

Ljubav

Sa 114 godina vitalan kao mladić! Med, čokolada, beli luk, cimet...

Sa 114 godina vitalan kao mladić! Bernardo Lapallo je i dalje u stanju da se stara o sebi samostalno, radi i ide u šetnju svaki dan. Takođe se stara da ostane mentalno agilniji čitanjem i popunjavanjem ukrštenica. Med, čokolada, beli luk, cimet... pogledajte šta je još na njegovom meniju!

Sa 114 godina vitalan kao mladić! Med, čokolada, beli luk, cimet... Foto: TwitterBernardo Lapallo je i dalje u stanju da se stara o sebi samostalno, radi i ide u šetnju svaki dan. Takođe se stara da ostane mentalno agilniji čitanjem i popunjavanjem ukrštenica.

Svakoga dana šeta oko 2,5 kilometra u parku ili prirodi, ima svoje zube i kosu i vrlo malo bora. Zvuči prilično neverovatno, a Lapallo navodi da potiče iz porodice dugovečnih ljudi.

Čak iako postoje neke kontroverze oko njegove stvarne starosti (neki naime smatraju da je rođen 1911. godine, a ne 1901. godine), ipak i za 103-godišnjaka bi to bila neobična vitalnost.

Njegova baka živela je 107 godina, njegova mama 105, a otac mu je preminuo kada je imao 99 godina. Koliko zna, s majčine strane, niko nije umro pre 89. godine života.

Kaže da ga je ključnim savetima za dugovečnost podučio njegov otac koji je bio doktor i travar, te ga savetovao šta da jede ako želi da ostane zdrav. Reč je o stilu života kojeg se treba pridržavati svakog dana.

U suštini, to je konzumiranje dosta svežeg voća i povrća, fizička aktivnost, pijenje mnogo vode i dovoljno sna.

Preporučuje i neke namirnice – med, beli luk, cimet, maslinovo ulje i čokoladu.

1. Med


Sirovi med je jedina superhrana iz prirode. Obiluje antioksidantima i pomaže telu da se izbori sa različitim bolestima. Med je najpoznatiji kao zdrav, prirodni zaslađivač i lek, ali može se koristiti i spolja, u maskama za lice i telo koji promovišu zdravlje kože i mladolik izgled.

2. Beli luk

Dobro poznat po svojim lekovitim svojstvima koje su pripisane jedinjenju sumpora koji sadrži alicin. Ova supstanca je najistaknutija i daje luku poseban miris. Beli luk se koristi vekovima da smanjii visok krvni pritisak i visok nivo holesterola, sprečava srčana oboljenja i aterosklerozu i deluje protiv raka. Za maksimalne rezultate jedite sirov.

 

Štitna žlezda! Potpuno izlečenje uz pomoć ruskog recepta!

3. Cimet

Cimet snižava nivo šećera u krvi i holesterol, leči upale i infekcije, pomaže kod varenja.


4. Maslinovo ulje

Ova mediteranska poslastica je dobar izvor zdravih ulja, sve dok ga ne zagrejete. Bogata je mononezasićenim mastima i smanjuje rizik od srčanih bolesti. Ekstra devičansko maslinovo ulje je tip koji utiče najviše na zdravlje, pa bi trebalo da bude vaša prva opcija.

5. Čokolada

Crna čokolada sa visokim sadržajem kakaa (barem 70%) može biti veoma dobro za vas kada se konzumira u umerenoj količini. Bogata je antioksidantima i sprečava kardiovaskularne bolesti snižavanjem holesterola i krvnog pritiska, povećava protok krvi i smanjuje stres.


Ostale teme vezane za zdravlje i mršavljenje, možete pronaći OVDE

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/infosavjetnik.com


>