Ostalo

Smeno

Jabuka i jaje! Poslastica za pet minuta! (RECEPT)

Jede vam se slatko, a nemate čokoladu u kući? Ukoliko imate jabuku i jaje, možete da za pet minuta napravite najbrži slatkiš svih vremena - Jabuke u šlafroku!

Jabuka i jaje! Poslastica za pet minuta! (RECEPT) Screenshoot/VideoDovoljna je jedna jabuka, samo jedno jedno jaje i malo brašna da bi se napravila ovaj stara poslastica. Jabuke u šlafroku su poslastica u kojoj su uživale naše bake, ali je i danas podjednako popualrna.

Umesto jabuke, "u šlafrok" mogu da se "obuku" banane ili ananas, a postupak je isti. Tačnije, banane se preseku na pola prvo po dužini, pa širini, jer se tako lakše pohuju. Ananas se peče u kolutovima, a može da se koristi i iz konzerve, samo prethodno ga treba ocediti.

Potrebno:

2 jajeta
3 jabuke
brašno
malo soli
vanil šećer (nije neophodan)
šećer u prahu (po želji)Priprema:

Jabuka se prvo oljušti, pa čistačem za paprike izvadi sredina. Ko nema ovu nazubljenu napravu može da iseče kolutove jabuke pa onda vrhom oštrog noža izvadi sredinu. Sredina sa semenkom može da se izvadi i modlicom za kolače, ukoliko je dovoljno mala. Dakle, pošto se očisti jabuka, iseče se na kolutove tanke pola santimetara.

Jaja se lepo izlupaju viljuškom u dubokom tanjiru, doda se vanil-šećer, ali nije neophodno. Malo brašna se sipa na čist, plitak tanjir, a u dubok tanjir sa jajima doda se kašika brašna. Jaja i brašno bi trebali da postanu žitka smesa.
 

Semenke sincokreta posebno treba da konzumiraju žene!
Uključi se ringla i u tiganj se sipa ulje. Jaja se prvo uvaljaju u brašno pa ubace u dubok tanjir sa jajima. Jabuke se prže dok ne dobiju zlatnu boju.

Kako se jabuke ispeku tako se vade i stavljaju na tanjir sa papirnatom salvetom da bi se ocedilo ulje. Na kraju se pospu prah šećerom i spremne su za jelo!

Još recepata možete pogledati OVDE

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Novosti


>