Lepota

Ljubav

Kosa: Tri top saveta! Nega kod kuće! Preporodićete kosu!

Tri top saveta! Nega kod kuće! Preporodićete kosu! Svi znamo da je izolacija najbolja odbrana od korona virusa, a vreme provedeno u kući ako ništa drugo možemo da iskoristimo da unapredimo svoju bjuti rutinu i posvetimo se nezi kože, kose i tela.

Kosa: Tri top saveta! Nega kod kuće! Preporodićete kosu! Screenshoot/Instagram



Kako više nema odlaska kod frizera, bar na neko vreme, evo profesionalnih saveta kako da iz karantina izađete sa kosom zdravijom nego ikada.

Džen Atkin, hair stilistkinja slavnih poput Hejli Biber, Kristi Tajgen, Dua Lipe, Bele Hadid i sestara Kardašijan, podelila je svoj vodič za zdravu i negovanu kosu, uz savet da je nikako ne zanemarujete samo jer nema ko da je vidi. Na duge staze - intezivna nega kose u ovom trenutku daće fenomenalne efekte!
 

Ruska medicina: Domaća mast koju morate imati pri ruci! (RECEPT)



 

Ova frizerka na prvom mestu savetuje da bar na neko vreme odustanete od "vrućih" preparata poput figara i prese za kosu, pa čak i fena ako je to moguće. Ona takođe savetuje da što češće četkate kosu i uvedete tretmane poput maski i vitamina.

"Budite strpljivi prema sebi tokom postupka isprobavanja pojedinih tretmana i mogućih grešaka koje s njima dolaze. Pronađite ono što vam najviše odgovara i držite se te rutine", savetuje Atkin.

Četkanje kose je obavezno

Češljanje je najprostiji, ali pak vrlo delotvoran tretman, na koji bismo trebalo da gledamo kao na obavezu - baš kao na jutarnje i noćno pranje zuba.

Ono je najjednostavniji način da sačuvate kosu zdravom, jer podstiče cirkulaciju krvi na temenu, te na taj način dovodi kiseonik i hranljive materije u koren kose. Češljanje je poput limfne masaže temena, a takođe pomaže pri uklanjanju nakupljenih proizvoda, suve kože i različitih nečistoća.

Kosu vezujte mekanim gumicama, a jastučnice neka vam budu od svile ili satena.

Vezivanje kose gumicama i pričvršćivanje oštrim ukosnicama može da uzrokuje lomljenje dlake i dodatan stres, zato je važno da kosu vezujete mekanim gumicama od nekog nežnog materijala koje ne lome vlas.


Takođe, dok spavamo možemo da je oštetimo na isti način - klasične pamučne jastučnice u stanju su da umrse kosu, stvore čvorove i dodatno je oštete. Sve navedeno možete izbeći ako koristite jastučnice od svile ili satena.

Atkin preporučuje i da koriste šampon na bazi jabukovog sirćeta koji deluje kao toner za kosu i teme jer uspeva da ukloni nakupljenu prljavštinu, ulja, ostatke proizvoda i naslage vode s kose, a da je pritom čini sjajnom i glatkom. Ona tvrdi i da će maske za kosu doprineti pojačanoj hidrataciji, a to će dalje pomoći da kosa izgleda zdravije i biće lakša za oblikovanje.
 

Šišanje kod kuće?! Ovo su greške koje ne smete da pravite!



 

Još tekstova o nezi i lepoti možete pročitati OVDE.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Žena

Povezane vesti:


>