Lepota

Ljubav

Soda bikarbona za blistavu kožu! Uklanja mrtve ćelije i bakterije!

Soda bikarbona za blistavu kožu! Uklanja mrtve ćelije i bakterije, neće narušiti vaš prirodni nivo pH kože. Međutim, postoje osobe sa izuzetno osetljivom kožom, te je za njih ovaj proizvod previše agresivan.

Soda bikarbona za blistavu kožu! Uklanja mrtve ćelije i bakterije! Svet Plus



Sodu bikarbonu koristimo za uklanjanje mirisa, dezinfekciju, sjaj, izbeljivanje zuba, kuvanje hrane, pa čak i kao sredstvo za uklanjanje štetočina u bašti. Da li ste znali da je soda bikarbona odličan domaći piling kože?

Pošto je antibakterijski i protivupalni proizvod, soda bikarbona je idealna za čišćenje kože. Ovaj proizvod ne samo da uklanja mrtve ćelije i bakterije, već sprečava i njegovo širenje.

Pored toga, soda nikad neće narušiti vaš prirodni nivo pH kože. Međutim, postoje osobe sa izuzetno osetljivom kožom, te je za njih ovaj proizvod previše agresivan.


Soda bikarbona i voda

Domaći piling od sode bikarbone i vode pomaže pri zasićenosti kože kiseonikom, takođe sprečava pojavu ranih bora.

Ovaj piling pomaže u omekšavanju sebuma, što olakšava uklanjanje prljavštine i mrtvih ćelija.

Sastojci: 1 kašika sode bikarbone, 1 kašika vode.

Primena: Napravite homogenu smesu od vode i sode bikarbone, pa je nanesite na lice kružnim pokretima. Zatim ostavite masku od sode bikarbone da stoji na licu oko 25 minuta, a onda isperite mlakom vodom.
 

Vežba koju smo obožavali! Topi salo i celulit brže nego dijeta!

Naučno dokazano! Muškarci koji imaju punačke žene su srećniji!




Soda bikarbona i ovsena kaša

Ovaj piling je odličan za borbu protiv akni, kožu čini glatkom i sjajnom. Ovsena kaša deluje kao prirodni ovlaživač koji je unapređen dodavanjem sode bikarbone. Maska od ove dve namirnice kožu opskrbljuje sa vitaminima, mineralima i uljanim hidratima.

Sastojci: 2 kašike sode bikarbone; 2 kašike ovsene kaše; 1 kašika vode.

 
Priprema: Pomešajte ovsenu kašu i sodu bikarbonu i vodu, pa promešajte sve. Trebalo bi da dobijete kremastu smesu. Nanesite ovo na čistu kožu lica, pa nakon nekoliko minuta isperite sa toplom vodom.
 

Farbanje kose! Kada ne trebate eksperimentisati kod kuće!





Soda bikarbona i mleko

Mleko sadrži vitamine i ako se nanese direktno na kožu, pretvara se u prirodni ovlaživač jer sadrži mlečnu kiselinu. Ovaj sastojak povećava prizvodnju kolagena i elastičnost.

Sastojci: 1 kašika sode bikarbone;1 kašika mleka.

Primena: Pomešajte sodu bikarbonu i mleko pa nanesite pastu na čisto lice. Ostavite da deluje oko 10 minuta. Ovu masku isperite sa mnogo hladne vode.


Maslinovo ulje i soda bikarbona

Soda bikarbona u ovom slučaju pomoći će vam u borbi protiv akni, jer sadrži antibakterijske supstance.

Maslinovo ulje je odličan sastojak za negu lica jer sadrži antioksidanse, masne kiseline i minerale koji vlaže i regenerišu kožu.

Sastojci: 1 kašika sode bikarbone; 1 kašika maslinovog ulja; 1 kašika tople vode.

Priprema: Pomešajte sodu bikarbonu, vodu i ulje. Nanesite na lice kružnim pokretima, izbegavajući područje oko očiju. Sačekajte par minuta, a onda isperite lice sa toplom vodom.
 

Dr. Michael Mosley: Ovako se najbolje jača imunitet – nikakvi lekovi ni suplementi!



 

Sirće, limun i soda bikarbona

Kombinacija ovih sastojaka podstiče prirodni piling, ovaj recept čini kožu mekom i glatkom. Konkretno, limun je odgovoran za smanjenje staračkih pega, ožiljaka, daje sjaj karakterističan za zdravu kožu.

Jabukovo sirće sadrži alfa hidroksi kiseline koje su odgovorne za uklanjanje mrtve kože i masti, efekte dehidratacije, lošu ishranu i nedostatak vitamina – a takođe uravnotežuju nivo pH.

Soda bikarbona takođe ima adstigentna svojstva koja eliminišu bakterije i mrtve ćelije.

Sastojci: 1 kašika jabukovog sirćeta; pola šolje vode; 1 kašika sode bikarbone; sok od pola limuna, 1 kašika meda.

Priprema: Pomešajte sastojke dok ne dobijete glatku smesu. Zatim nanesite na čisto lice i dekolte. Ostavite da odstoji oko 5 do 10 minuta.

Nakon toga isperite sa mnogo hladne vode kako biste zatvorili pore.

Sada znate zašto je soda bikarbona najbolji kozmetički proizvod koji je dostupan svima.

Još tekstova o nezi i lepoti možete pročitati OVDE.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Still

Povezane vesti:


>