Zdravlje

Ljubav

Hrkanje vam pravi problem?! Rešenje postoji i to u prirodi!

Hrkanje vam pravi problem?! Rešenje postoji i to u prirodi! Ovo je ozbiljan poremećaj koji uzrokuje da tokom sna “zaboravljamo da dišemo“ odnosno na trenutke zaista prestajemo sa disanjem. Obzirom da se ovaj poremećaj javlja u toku sna, na to nas uglavnom upozoravaju partneri.

Hrkanje vam pravi problem?! Rešenje postoji i to u prirodi! Screenshoot/YoutubeHrkanje nastaje usled vibriranja labavih mišića. Vibriranje stvara vazduh koji prilikom udaha prolazi kroz disajne puteve. 


Maslinovo  ulje

Opušta tkivo i smanjuje otok sluznice. Pre spavanja pomešajte kašičicu meda i kašičicu maslinovog ulja i to pojedite. Postupak ponavljajte svake večeri.
 

Jod najmoćnije prirodno sredstvo protiv virusa!

Semenke biljke kardamom

Razređuje sluz i olakšava disanje. U čašu tople vode dodajte pola kašičice kardamoma u prahu pa dobro promešajte. Ovaj napitak popijte pola sata pre nego što ćete otići na spavanje.


Metvica

Otvara kanale u nosu i grlu te tako pomaže pri disanju i smanjuje hrkanje. U šoljicu natočite vode, dodajte tri kapi eteričnog ulja metvice. Pre spavanja isperite usnu duplju. Postupak ponavljajte svaki dan dok se stanje ne poboljša.

Ostale teme vezane za zdravlje, možete pronaći OVDE

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>