Zdravlje

Ljubav & Sex

Deset stvari koje svi imamo u kući pravi su izvor zaraze i bolesti!

Ako detaljno očistite kuću, a da pri tome niste bacili ove stvari, kao da ništa niste uradili. Deset stvari koje svi imamo u kući pravi su izvor zaraze i bolesti!

Deset stvari koje svi imamo u kući pravi su izvor zaraze i bolesti! Svet PlusOvo je spisak od deset stvari koje morate da menjate često, kako biste iz kuće izbacili zarazu i bolest: 


1. Sunđeri i truleks krpe – bacite ih nakon mesec dana korišćenja.

2. Ubuđanu i hranu kojoj je istekao rok trajanja – iako „miriše dobro“ ova hrana nije za upotrebu. Ako je pojedete, rizikujete da dobijete ozbiljno trovanje hranom.

3. Plastične posude – one namenjene za jednokratnu upotrebu, bacite odmah, dok one namenjne za više upotreba bacite nakon što se iskrive, izgrebu, oštete. Opasne hemikalije iz oštećenog plastičnog posuđa mogu da uđu u sastav hrane, piše Still.

4. Jastuci – bacite ih nakon par godina korišćenja. Prašina, prljavština, znoj, grinje, ljuspice kože … sve se to nalazi u vašim jastucima. Običnim pranjem ovo ne možete odstraniti iz punjenja za jastuke.

5. Sredstva za čišćenje kuće – nakog dve godine ova sredstva promene svojstvo, što znači da mogu biti toksična. Stoga bacite ih i ne razmišljajte šta bi moglo da se desi.

6. Začini, ulja, čajevi – bacite i nakon 2 godine jer se ulja mogu pokvariti a začinsko bilje i čajevi mogu biti leglo moljaca.
 

Stari srpski narodni lek! Smiruje kašalj i nervozu!

7. Četkice za zube – bacite ih nakon 3 meseca korišćenja. Nadamo se da vam ne trebamo objašnjavati zašto je ovo važno.

 
8. Šminku – nakon 6 meseci šminka se pokvari. Ako je i dalje koristite, to znači da možete uništiti kožu lica.

9. Vitamini – čim im istekne rok ili nakon 2 godine od otvaranja. Posle ovog datuma nisu zdravi, otrovni su!

10. Kreme i mleka za sunčanje – odmah nakon leta. Čim prođe leto, bacite kreme za sunčanje. Izložene suncu i pesku, one mogu postati ozbiljno leglo bakte.


Ostale teme vezane za zdravlje, možete pronaći OVDE
 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com


>