Zdravlje

Ljubav & Sex

Ko spada u ekstremno osetljive grupe kad je u pitanju COVID-19!

Oni treba da ostanu kući! Korona virus je veoma opasan za ljude koji već imaju neki od zdravstvenih problema. Ko spada u ekstremno osetljive grupe kad je u pitanju COVID-19!

Ko spada u ekstremno osetljive grupe kad je u pitanju COVID-19! Svet PlusPoznato je da većina zdravih i mladih osoba zaraženih virusom COVID-19 ima samo blage simptome, a da stariji i oni sa već oštećenim zdravljem, mogu imati jake tegobe i potrebu za intenzivnom negom.

Svi moraju da budu pod zaštitom, ali ekstremno osetljive grupe pacijenata britanske zdravstvene vlasti propisuju ekstremne mere zaštite (shielding).

One znače potpuno zatvaranje u kuću na najmanje 12 nedelja, tokom kojih osoba ne treba da izlazi ni u prodavnicu, ni radi šetnje niti da prima ili odlazi u posete rođacima i prijateljima.

Svi kontakti treba da budu svedeni na telefon, internet i društvene mreže, a namirnice i druge potrepštine treba ostaviti na pragu ovakve osobe.

Ko spada u ekstremno osetljive grupe kad je u pitanju COVID-19?
 

Jod najmoćnije prirodno sredstvo protiv virusa!

To su:

1. sve trudnice koje imaju neku srčanu bolest, bez obzira na to da li je ona urođena ili stečena;

2. svi koji imaju karcinom i leče se hemoterapijom ili imaju radikalnu radioterapiju karcinoma pluća

pacijenti koji pate od leukemije, limfoma ili mijeloma i bez obzira na fazu lečenja u kojoj su trenutno oni koji primaju imunoterapiju ili neki drugu stalnu terapiju za karcinom antitelima, svi koji primaju neku drugu terapiju karcinoma koja utiče na imuni sistem,

3. svi koji su imali transplantaciju matičnih ćelija ili koštane srži u poslednjih 6 meseci ili još uzimaju lekove za imunosupresiju;

4. svi koji imaju ozbiljna oboljenja disajnih organa kao što su teška astma, teške hronično-opstruktivne bolesti pluća ili cističnu fibrozu;

5. svi sa retkim bolestima ili urođenim poremećajima metabolizma koji značajno povećavaju rizik od  infekcije i 

6. svi koji uzimaju imunosupresivne terapije.


Britanski lekari napominju da je odluka o ekstremnoj zaštiti potpuno lična odluka i da svaki pacijent treba da je donese u skladu sa uputstvima svog lekara.


Ostale teme vezane za zdravlje, možete pronaći OVDE

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Lepa&Srećna.


>