Ostalo

Sme�no

Peškiri i nakon pranja neprijatno mirišu! Evo kako treba da se peru!

Peškiri i nakon pranja neprijatno mirišu! Izdvajate dosta novca za kvalitetne peškire, jer želite dobru negu za svoju kožu. Posle nekoliko pranja, mekoća peškira se gubi, kao i miris praška i omekšivača koje koristite. Evo kako treba da se peru!

Peškiri i nakon pranja neprijatno mirišu! Evo kako treba da se peru! Svet Plus



Tokom pranja peškira u veš mašinu dodajte pola šoljice sode bikarbone i to direktno u bubanj. Bilo bi dobro da je u manjoj količini nanesete i na gumu koja se nalazi na vratima veš  mašine. Posle toga, peškire posute sodom bikarbonom ostavite u mašini najmanje pola sata ili preko noći. Ujutru uključite veš mašinu.

Obavezno proveriti da li je veš mašina čista, jer ako ona ima neprijatan miris ili je prljava, ne možete očekivati da vam peškiri budu mirišljavi.

Mašinu je potrebno čistiti jednom mesečno, a to ćete učiniti tako što ćete ubaciti punu šolju praška za veš u mašinu, zatim ćete je, nenapunjenu vešom, upaliti na najjaču temperaturu.
 

Rakija i sirće ne ubijaju Korona virus! Stručnjaci savetuju!

Nedeljni horoskop: Ovan slaže kockice, Lav ima žestoke tajne...




Da bi vam peškiri i dalje mirisali i bili mekani, potrebno je da se potpuno osuše. Nije važno da li ih sušite u sušilici ili na žici, prilikom slaganja proverite da li su zaista suvi. 

Vlaga je ta koja izaziva neprijatan miris i širi razne bakterije. Zato nije preporučljivo ni prljave peškire ostavljati u korpi za rublje.

Sušenjem veša na svežem vazduhu, ne samo da ćete uštedeti na struji, već ćete produžiti životni vek vašoj odeći. Sunce i vetar su vrlo delotvorni, jer ubijaju bakterije i tako pomažu da vaši peškiri mirišu.  

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>