Ostalo

Sme�no

Palačinke bez brašna! Samo dva sastojka je potrebno za ovaj recept!

Palačinke bez brašna! Ljubitelji poslastica će sigurno uživati u ovom jednostavnom receptu za palačinke! Samo dva sastojka je potrebno za ovaj recept!

Palačinke bez brašna! Samo dva sastojka je potrebno za ovaj recept! Svet Plus



Palačinke se prvi put pominju u jednom od rukopisa koji potiče iz ranog 15. veka. Termin je već tada bio uspostavljen, iako do tada nisu pronađeni izvori u kojima je ovaj dezert zabeležen. 

Navodno, prema jednoj "legendi" prvu palačinku napravio je kuvar pape Galicija Prvog koji je 492. godine umesio vodu, jaja i brašno i ispekao dobijenu smesu kako bi nahranio hodočasnike. Danas su palačinke popularne širom sveta, ali njihov sastav i način pripreme varira. 

U Americi postoje brojni lanci restorana koji pripremaju različite vrste ovog široko rasprostranjenog dezerta. Pojedine zemlje na tradicionalan način obeležavaju 16. februar, odnosno svetski dan palačinki.
 

Starinske kiflice sa sirom! (RECEPT)





Potrebno za palačinke:

120 grama krem sira
4 jaja
po želji u smesu možete dodati cimet, kakao ili vanili šećer


Priprema:

Promešajte jaja i krem sir u blenderu. Može poslužiti i mikser. Mutite dok ne dobijete glatku smesu. Ostavite je ostoji jedan minut, dok se ulje u tiganju ne zagreje. Pecite palačinke dok ne porumene i punite omiljenim filom ili namazom.

Ukusne i zanimljive recepte možete pogledati OVDE.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>