Zdravlje

Ljubav

Prirodna pomoć za dijabetes! Cimet smanjuje nivo šećera u krvi!

Cimet smanjuje nivo šećera u krvi! Ovo je začin koji osvaja aromatičnim mirisom i koristi se u pravljenju raznih poslastica. Ali, njegova moć se ugleda u tome što čini velike dobrobiti za organizam i prirodna je pomoć za dijabetes! 

Prirodna pomoć za dijabetes! Cimet smanjuje nivo šećera u krvi! Svet PlusOvaj začin se pravi od kore drveta cimeta i pun je antioksidanasa, te povoljno utiče na nivo šećera u krvi, poboljšava rad mozga i sprečava brojne upale.

Istraživanje sprovedeno u Medicinskom centru Univerziteta Raš u Čikagu 2015. godine pokazalo je povećanu proizvodnju proteina koji pomažu u organizaciji i pohranjivanju informacija.

U studiji je naglašeno da je dovoljno dnevno staviti prstohvat mlevenog cimeta u kafu ili na ovsene pahuljice kako bi se poboljšalo pamćenje.

U istraživanju sprovedenom 2010. godine U Centru za Primenjene zdravstvene nauke je dokazano da voda s cimetom sadrži dovoljno antioksidanasa da smanji šanse za dobijanje prekomerne težine za čak 23 posto.

O CIMETU možete viđe pročitati OVDE

Cejlonski cimet je dosta efikasniji od klasičnog koji obično stavljamo u kolače.


Leči grip i želudačne tegobe

Cimet ubija bakterije u crevima, pa čak i neprijatnu Ešerihiju Koli.

Prokuvajte kašičicu cejlonskog cimeta u šoljici i po vode. Ostavite da ključa polako 15 do 25 minuta. Potom neka odstoji još 15-tak minuta, menjaće boju od bledo žute do zlatno crvene. Na taj način lakše ćete se izboriti sa virusom i želudačnim problemima.  
 

Terapija ljubavlju! Pas će vas osloboditi depresije i vratiti u život!

Neutrališe neprijatne mirise

Stavite cimetovu koru u vrelu vodu i pustite da se para širi prostorom. Nakon pola sata smrad će nestati.


Ubrzava metabolizam

Želite li izgubiti pokoji kilogram viška, češće jedite cimet. On ubrzava rad metabolizma, a brzi metabolizam znači i lakši gubitak težine.

Dodajte kašičicu cimeta u jutarnju kafu ili njom pospite tost, ovsene pahuljice. Na taj način ubrzaćete metabolizam, a skinućete i višak kilograma.
 

Čudesni Hlorofitum! Čisti vazduh od svih vrsta zagađenja!Leči bolesne desni i uklanja zadah

Promućkajte u ustima smesu od dve kapi eteričnog ulja cimeta i kašiku kokosovog ulja. Antibakterijska svojstva u cimetu izlečiće bolesno zubno mesto i ukloniti nepprijatan zadah.


Pomaže u lečenju dijabetesa tipa 2

Smanjuje nivo šećera u krvi i povećava delovanje insulina. Za ljude s dijabetesom tipa 2 stručnjaci preporučuju dnevno konzumiranje 1 do 4 grama cimeta.


Ostale teme vezane za zdravlje, možete pronaći OVDE

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Still

Povezane vesti:


>