Region

Svet

Dušan Svilar - Fantom iz opere!

Dušan Svilar - Fantom iz opere! Pobednik treće sezone muzičkog takmičenja Zvezde Granda, sada je operski pevač. Trenutno je u Londonu, pa će po povratku u Srbiji početi da se priprema za veliki koncert "Tri tenora" u Kombank dvorani.

Dušan Svilar - Fantom iz opere! Screenshoot/InstagramDušan Svilar stalno putuje i nastupa po celoj Evropi, ne samo kao pevač popularne muzike već i kao jedan od najboljih mladih tenora Srbije.

Trenutno je u Londonu, pa će po povratku u Srbiji početi da se priprema za veliki koncert "Tri tenora" u Kombank dvorani. Posvećen je klasičnoj muzici, diplomirao je na Muzičkoj akademiji, i igra ulogu Fantoma u čuvenom mjuziklu "Fantom iz Opere".

"Pored bavljenja pop muzikom, paralelno, uz školovanje na Fakultetu muzičke umetnosti, izučavao sam i klasičnu muziku. Privilegija je biti u službi muzike koja nema rok trajanja", rekao je pevač "Kuriru".

Svilar koji je karijeru počeo u emisiji Saše Popovića otkrio je i kako je dobio ulogu Fantoma.

"Prijavio sam se na audiciju i izvršio zadatke koji su se od mene tražili. Nakon toga, dobio sam poziv u kom su stigle srećne vesti po mene. Za mene je Fantom novo iskustvo, jer je uloga koju sam morao da izgradim potpuna suprotnost mom karakteru. Bilo je zanimljivo savladavati izazove koje su mi donosile probe i zahvalan sam na šansi da učim od ljudi koji su bili uz mene tokom priprema, kao i da učim o sebi i svojim novim mogućnostima. Uloga Fantoma je ostvarenje snova svih koji žele da se bave mjuziklom".

Pevač je otkrio i da li se danas čuje sa Sašom Popovićem:

" Nemamo čest kontakt, ali svaki put kada se bavim promocijom muzike, bude jedan od prvih koji me podrži, kao i u mojoj odluci u vezi sa studiranjem. Ne tako davno, prošle godine, bio sam kod njega u emisiji".

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Kurir

Povezane vesti:


>