Svet

Region

Emotivno! Film - Togo, pas koji je proslavio svoju rasu!

Priča o psu koji vuče sanke, Togo, koji je 1925. godine vodio trku, iako ga je većina smatrala premalim i slabim... Emotivno! Film - Togo, pas koji je proslavio svoju rasu!

Emotivno! Film - Togo, pas koji je proslavio svoju rasu! Screenshoot/Instagram




Godine 1925. smrtonosna epidemija difterije pogodila je grad Nome (Aljaska). Veoma zarazna bolest, koja je već odnela nekoliko života, pretila je da će se brzo proširiti na svu decu u Nomeu. Neverovatna priča! Kako je 150 pasa spasilo čitav grad!

Ova priča je toliko emotivna, da nema šanse ne pustiti suzu. Delovi jezive trke koja se odigrava po snegu, ledu i užasnim vremenskim uslovima, prekida se kadrovima iz života psa Toga kao šteneta. To je ono što vas na momenat opusti, a onda vas vrtoglavo vraća na trku.
 

Neverovatna priča: Kako je 150 pasa spasilo čitav grad! (VIDEO)


 

Bila je to trka života ili smrti koja je donela očajnički potreban anti-toksin, a psi su prešli 1085 kilometara za manje od 6 dana, uglavnom po mraku. Kad su psi stigli u Nome, bili su toliko iscrpljeni da nisu mogli ni lajati. Da nisu doneli serum, deca ne bi preživela... A zašto je najveće zasluge preuzeo pas Balto pogledajte u ovom fantastičnom filmu.



Ostale teme vezane za filmove i serije možete pogledati OVDE

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>