Zdravlje

Ljubav

Drevna japanska tehnika koja oslobađa od stresa!

Stres je jedan od najvećih problema savremenog društva. Drevna japanska tehnika koja oslobađa od stresa! U samo nekoliko minuta ova tehnika će smanjiti nivo stresa i anksioznosti. Svaki deo našeg tela ima isceliteljske moći, a naročito prsti.

Drevna japanska tehnika koja oslobađa od stresa! Svet PlusStres je jedan od najvećih problema savremenog društva, koji izuzetno negativno utiče na zdravlje velikog broja ljudi. U Japanu je kreirana revolucionarna tehnika koja se uspešno bori sa tim problemom.


Hronični umor i velika količina obaveza su okidač ovog problema koji postaje sve veći. Ako je vaš život ispunjen stresom sa kojim ne možete da se izborite, lekari preporučuju ovu tehniku. Na kraju, ništa ne možete da izgubite ako probate.


Svaki deo našeg tela ima isceliteljske moći, a naročito prsti. Prema verovanju japanaca, svaki prst je povezan sa određenom emocijom. 

Japanski lekari veruju da masiranjem određenih prstiju ili pritiskom na određene tačke na njima možete olakšati bol na određenim delovima tela, pa čak i ublažiti mentalnu patnju.

Pritiskanjem prstiju samo nekoliko sekundi to u potpunosti može da oslobodi od negativnih stanja, od negativnih emocija ili čak od nekih bolesti izazvanih toksičnim emocijama.
 

Vakum vežba za stomak! Mnogo lakša od trbušnjaka!


 

Evo za šta je svaki prst zadužen: 


Palac: anksioznost, depresija i stres

Kažiprst: strah

Srednji prst: ljutnja i bes

Domali prst: tuga i neodlučnost

Mali prst: nedostatak energije


Naučno objašnjenje delotvornosti takvog efekta zasniva se na činjenici da su kroz nervni sistem naše ruke direktno povezane sa mozgom, odnosno sa područjem odgovornim za naše emocije.


Ovako funkcioniše ova tehnika: 

Lagano pritisnite prst koji je zadužen za problem koji vas muči. Držite tako 30 sekundi, a ako želite ponovite ostupak ukoliko je potrebno.

Još tekstova o nezi i lepoti možete pročitati OVDE.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Still


>