Svet

Region

Glorija Grejem: Boginja skandala! Vodila je život od koga se zgrozio i Holivud!

Glorija Grejem bila je boginja skandala! Vodila je život od koga se zgrozio čak i Holivud! Talenat i lepota bili su neosporni, ali su na kraju ostali u senci skandala koji su je u stopu pratili... Živela je samo 57 godina i od početka do kraja ostala - dama koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim!

Glorija Grejem: Boginja skandala! Vodila je život od koga se zgrozio i Holivud! Screenshoot/InstagramOd kraja 40-ih do kraja 50-ih godina prošlog veka, Glorija Grejem je obasjavala ekrane u Holivudu kao jedna od najpoznatijih glumica, osvojivši čak i Oskara za najbolju sporednu ulogu u filmu “Grad iluzija”.

Međutim, nakon mjuzikla “Oklahoma!” iz 1955. godine, nije ostvarila značajniju filmsku ulogu. 

Do kraja života nastupala je uglavnom u pozorištu, uz povremene filmske i televizijske uloge. Tome je doprinela njena reputacija problematične glumice na snimanjima, kao i njen buran život van kamera.

Njen put ka slavi bio je začinjen skandalima, najviše zbog privatnog života u kome je “protrčala” kroz četiri braka za 15 godina i podvrgla se brojnim hirurškim procedurama u pokušaju da zadrži svoj mladalački izgled.

Bila je udata, između ostalih, za režisara Nikolasa Reja i za njegovog sina Tonija Reja i sa obojicom je imala decu. Još skandaloznije, kada je prvi put zavela pastorka, njemu je bilo – 13 godina!

Umrla je u Njujorku, 5. oktobra 1981. godine od raka dojke. Tačnije u stacionaru u Londonu u kojem su o njoj redovno vodili računa roditelji njenog poslednjeg ljubavnika – Pitera Tarnera. Iako je tokom života uživala u bogatstvu, na kraju je ostala bez ičeg. 


“Filmske zvezde ne umiru u Liverpulu”

Upravo glumac Piter Tarner potrudio se u kasnijim godinama da predstavi drugačije lice Glorije Grejem. On je u svojim memoarima iz 1986. dobar deo posvetio poslednjim godinama Glorijinog života i pokazujući često zaboravljanu ljudsku stranu žene koja je bila jedna od prvih pravih “filmskih zvezda”. 

Kada su se sreli, ona je imala 55, a on 26 godina.

Po ovim memoarima 2018. urađena je drama “Filmske zvezde ne umiru u Liverpulu” u režiji Pola Mekgijana, a po scenariju Meta Grinhalga, sa Džejmijem Belom i Anetom Bening u glavnim ulogama.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Istorijski zabavnik

Povezane vesti:


>