Ostalo

Sme�no

Recept za savršeni karamel! Za kolače i torte! (VIDEO)

Jedan od glavnih elemenata arsenala poslastičara je karamel. Ako ga do sada niste pravili ili možda niste na ovaj način, verujte ovo je recept za savršeni karamel. Za vaše torte i kolače ili jednostavno da se zasladite. 

Recept za savršeni karamel! Za kolače i torte! (VIDEO) Svet Plus



Karamel se može pripremiti u različitim oblicima, ali proces topljenja šećera se zasniva na jednoj te istoj tehnologiji. Dezertna komponenta, izmišljena pre nekoliko vekova, ima bogatu istoriju. U skladu sa latinskim jezikom, reč karamel se bukvalno prevodi kao šećerna trska.

Sličan proizvod od karamela pronađen je u drevnoj Indiji, a pravio se od prženih stabala trske. Osnovni sastojak - šećer, u srednjem veku bio je dostupan samo bogatim osobama.

Potrebno za karamel:

180 grama šećera
malo vode
200 ml slatke pavlake
20 grama maslaca
aroma vanile

 

Bajadera koja se topi u ustima! Gotova za čas! (VIDEO)

Post na vodi! Zdrav doručak!



Priprema:

Zagrejati tiganj i dodati samo malo vode po dnu, dodati šećer i rasporedite ga ujednačeno. Nemojte mešati. Kada počne da se kuva, samo protresite tiganja. Nemojte dopustiti da zagori. Boja mora biti zlatna.

Sklonite tiganj sa ringle i dodajte slatku pavlaku. Mešajte dok ne dobijete ujednačenu masu, a zatim dodajte maslac. Ohlađeni karamel možete sipati u teglicu i ostaviti u frižideru, a sasvim sigurno će ukrasiti i poboljšati ukus svakoj poslastici koju budete pravili. Imajte na umu da će vas mamiti da ga jedete kašikom kao krem jer je zaista savršen. Prijatno!

Još recepata možete pogledati OVDE.


Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/zdravojasamaleksandra

Povezane vesti:


>