Ostalo

Sme�no

Radost Evrope direktan prenos 5. oktobra na RTS-u!

Redakcija dečjeg programa, kao i svake godine, pridružuje se manifestaciji "Radost Evrope". Direktni prenos 5. oktobra na RTS-u! Dan deteta ovoga puta ima poseban značaj, proslavlja se 50 godina od prvog susreta  dece  Evrope i njihovih domaćina iz Srbije. 

Radost Evrope direktan prenos 5. oktobra na RTS-u! Screenshoot/Video RTS



Na manifestaciji „Radost Evrope“, od njenog osnivanja do danas učestvovalo je 50.000 dece, iz 50 zemalja. Na rođendanskom karnevalu i muzičko-scenskom nastupu, na Trgu republike, u Knez Mihailovoj ulici i na Kalemegdanu bilo je više od hiljadu i po razdraganih lica. Pevača, svirača, plesača, akrobata...

Počasno mesto na ovogodišnjem festivalu ima Švedska.

„Prisećamo se nekih romantičnih vremena kada je ova ideja i počela. Veliko nam je zadovoljstvo da ćemo ugostiti predstavnike hora švedskih dečaka sa čijom je turnejom 68. godine i počela priča o Radosti Evrope.To će biti dirljiv susret, jer je jedan od njih, nekada mladić, danas čovek u zrelim godinama i očekujemo ga da stigne“, ističe Ivana Tabori Obradović, urednica manifestacije „Radost Evrope“.

U Dečjem kulturnom centru održavaju se koncerti „Susreti prijateljstva“. Učesnici manifestacije, svoje najbolje nastupe, u kreativnom, izvođačkom i vizuelnom smislu, prikazaće na Gala koncertu u Centru „Sava“ 5. oktobra.

U svečanom tonu, ispunjenog radošću, pesmom i igrom predstaviće se deca 21. zemlje i svojim učešćem uveličati ovaj dogadjaj. I da završimo rečima velikog Duška Radovića, čija ZDRAVICA se svake godine izvodi:

"Pevati, pevati, lepo je pevati!
Živeti, živeti, lepo je živeti!"


Živeli do sledećeg susreta dece Evrope! 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>