Region

Svet

Košarkaš Vasilije Micić ganuo naciju svojim potezom!

Košarkaš Vasilije Micić ganuo naciju svojim potezom, nakon smrti majke! Vaso ti si heroj! Jedan je Vasa Micić! Legendo igraj za majku, samo su neki od komentara podrške košarkašu nakon tužne vesti koju je dobio i odluke da ipak ostane na Svetskom prvenstvu u Kini.

Košarkaš Vasilije Micić ganuo naciju svojim potezom! Screenshoot/Instagram



Posle vesti o smrti majke Vesele, srpski košarkaš Vasilije Micić koji je sa reprezentacijom Srbije na  Svetskom prvenstvu u Kini, odlučio je da ostane sa nacionalnim timom, a njegov gest dirnuo je celu naciju. 

Odjeknula je vest o smrti majke srpskog plejmejkera, koji je znao za njenu tešku bolest, a ipak odlučio da sa reprezentacijom dođe u Kinu. Bol, tuga, patnja, samo je deo onoga što je Vasa nosio u sebi tokom tog perioda, a sve je kulminiralo tužnim vestima koje je dobio.

Poruke saučešća i podrške za srpskog košarkaša, što je i normalno, nizale su se kao na traci. Posle razgovora sa igračem, potom se pojavio i selektor Srbije Saša Đorđević koji je, takođe izuzetno emotivno, saopštio da je Vasa odlučio da ostane i zaigra protiv Argentine:

"Moje saučešće i ovako javno Vasi Miciću i njegovoj porodici, mi smo već pričali. Nije mu lako. Nije mu lako bilo sve ovo vreme, od početka priprema, sada prvi put o tome pričamo. On je momak koji je prolazio kroz jedan težak period i svaka mu čast za način na koji je odigrao pripreme i odlučio da sutra bude s nama i da odigra meč."

Knedla u grlu zastala je većini koja je razmislila koliko je veliki postupak košarkaša Srbije, a tuga, saosećanje sa Vasom i podrška za njega preplavili su internet. Posebno, jer ga je dobar deo javnosti kritikovao, bez razmišljanja kroz kakav pakao on lično prolazi. 

"Često sam te kritikovao na ovom prvenstvu, neznajući pozadinu tvoje priče. Tvog mentalnog stanja. Verovatno kao i većina nas navijača.. Ovo prevazilazi sportske događaje. Saučešće tebi i porodici. Pored svega, Ti si se odazvao Srbiji. Kad ti je bilo najteže, kad ti je majka na samrti bila, Ti si trčao za loptom i borio se sa sobom i svima nama koji te kritikujemo. Kupio si me za sva vremena. Kako god se završilo ovo prvenstvo, kapa dole majstore..."



  

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Telegraf

Povezane vesti:


>