Region

Svet

Poginuo reper Dalibor Andonov Gru!

Srpski reper Dalibor Andonov, poznatiji pod imenom Gru, poginuo je danas kod Nautičkog kluba "Zemun"nakon što je paraglajdingom upao u vodu, saznaje "Blic".

Poginuo reper Dalibor Andonov Gru! Screenshoot/TwiterDalibor Andonov Gru je tragično stradao oko 15.20 časova, a iz vode su ga izvukli prijatelji. On je u kajtingu bio veoma iskusan i gotovo čitavu letnju sezonu provodio na Adi Bojani.

Pozvana je Hitna pomoć, a lekar je konstatovao smrt.

Nakon što je izdao prvi rep album u Srbiji 1995. godine pod nazivom „Da li imaš pravo” Gru izdaje komercijalno najuspešniji rep album u Srbiji ikada „Gru2” 1996. godine, postajući lider stare škole srpskog repa koju su činili C-Ya, Who Is The Best, Monteniggers, Rhytm Attack i dr. Sa velikim hitovima „5-ak”, „Biću tu”, Gru je na albumu provukao i gangsterski prkosnu himnu „Srce” i emotivno slamajuću „Dosta mi je svega”, uspostavljajući sjajan balans između komercijalnog i andergranda. Do danas, niko u Srbiji nije uspeo napraviti uspešniji rep album.

Postao je poznat po objavljivanju provokativnog spota za pesmu „Biću tu” 1996. godine. Naime, u njemu su se pojavile devojke iz, tada buduće, grupe Models, a ispod su bili ispisani nasumično birani brojevi, po uzoru na reklame za hot-lajn. Međutim, ti brojevi su zaista postojali, pa je kasnije u spotu preko tih brojeva pisalo rasprodato. Ostali Gruovi singlovi sa drugog studijskog albuma su „Srce, „Dosta mi je svega” (sa dva različita video-spota), i „5-ak”.

Godine 2010. sa Ajs Nigrutinom snimio je spot za pesmu „I dalje me žele”.
 

Oglasili se iz Nautičkog kluba Zemun! Evo kako je Gru poginuo!

Dalibor Andonov Gru: Ne možeš da doživiš nesreću, a da ne pogineš!

Kolege i prijatelji se opraštaju: Gru je bio najveći među reperima!

Košarkaš Vasilije Micić ganuo naciju svojim potezom!


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Blic

Povezane vesti:


>