Zdravlje

Ljubav

Beli luk: Lek star 500 godina! Dovoljno je da ga uzimate jednom godišnje!

Zdravlje i lek star 500 godina! Još pre 5 hiljada godina, jedan tibetanski monah otkrio je i zapisao recept za domaći preparat koji obezbeđuje dobro zdravlje narednih 365 dana! Dovoljno je da ovako pripremljen beli luk, uzimate jednom godišnje!

Beli luk: Lek star 500 godina! Dovoljno je da ga uzimate jednom godišnje! Svet PlusDokazano je da je ovaj preparat moćan u prevenciji i lečenju, a glavni sastojak je beli luk – jedna od najzdravijih namirnica koje postoje. On pomaže kod visokog i niskog pritiska, povišenog holesterola, srčanog udara, ateroskleroze, slabe cirkulacije i koronarnih bolesti srca. 

Naučno je dokazano da alicin, aktivni sastojak iz belog luka, može da ima efekat leka na enzime i da snizi visok pritisak. Takođe, beli luk ima moć da opusti krvne sudove i spreči proizvodnju angiotenzina, peptidnog hormona koji utiče na pojavu hronične hipertenzije. 

Potrebno vam je:

- 200 ml 95% alkohola ili ruma (ako koristite alkohol, uzmite onaj koji ne sadrži metanol ili benzalkonijum hlorid)
- 350 g belog luka.


Priprema:

Očistite beli luk, izgnječite ga viljuškom i prelijte alkoholom. Sipajte ovu mešavinu u sterilisanu staklenu bocu i ostavite da stoji deset dana. Nakon toga procedite tečnost iz flaše i ponovo je sipajte nazad u bocu. Čuvajte obavezno u frižideru.

Lek upotrebljavajte ovako:

U čašu vode dodajte samo jednu kap mešavine i pijte pre doručka ili ručka. Uveče pred spavanje, dodajte 2-3 kapi u čašu vode, popijte i idite u krevet.

Od ove količine, imaćete tinkturu za oko 12 dana i to će biti vaš lek za ovu godinu. Sledeće godine ponovite postupak.
 

Veza, brak, problemi: Toksična porodica vašeg parnera/partnerke!

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com


>