Zdravlje

Ljubav

Aktiviranje nogu vam može pomoći da se oduprete želji za slatkišima!

Aktiviranje nogu vam može pomoći da se oduprete želji za slatkišima, pokazuje jedno australijsko istraživanje. Kod ispitanika koji su hodali na pokretnoj traci 15 minuta, došlo je do smanjenja želje za kaloričnom hranom i slatkišima za 23 posto, dok kod onih koji su mirovali nije bilo promene.

Aktiviranje nogu vam može pomoći da se oduprete želji za slatkišima! Svet Plus



Ovaj efekat je bio posebno izražen kod osoba pod stresom. Poznato je da fizička aktivnost smanjuje nivo stresa, a time se redukuje i želja za slatkišima koji imaju sličan efekat, kaže autor studije, dr Martin Kop.

Kratka i energična šetnja po kancelariji može biti od pomoći.
 

Neprestano žudite za nekim namirnicama i smatrate da ste veliki ljubitelj istih, ali to ne mora biti baš tako. Ukoliko neprestano imate želju za nekim slatkim stvarima to može da ukaže na manjak određenih nutritijeta u telu.

Žudnja za slatkim može da znači nedostatak hroma, a stalna želja za čokoladom signal je za manjak magnezijuma.



Magnezijuma je važan za zdravlje i kosu, a hrom učestvuje u metabolizmu glukoze i pojačava delovanje insulina. Hrom takođe stabilizuje nivo šećera kod dijabetičara.

Osim za slatko, postoje i oni koji žude za mesom ili sirom. U slučaju da vam treba još kalijuma, želećete sir, a ako vam manjka cinka i gvožđa organizam će od vas tražiti meso.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com

Povezane vesti:


>