Zdravlje

Ljubav

Soda bikarbona ispira otpad iz bubrega za samo tri dana!

Soda bikarbona je hemijsko jedinjenje belog čvrstog kristalizovanog oblika, često u vidu finog praha, slanog ukusa i sa alkaloidnim svojstvima. Njena brojna svojstva se koriste već hiljadama godina. Soda bikarbona ispira otpad iz bubrega za samo tri dana!

Soda bikarbona ispira otpad iz bubrega za samo tri dana! Screenshoot/Youtube


Neki od efekata sode bikarbone u medicini:

Poboljšava pH vrednost
Pasta koja se dobija u mešavini sa vodom koristi se za tretiranje alergijske reakcije na otrovni bršljen.
Mešanjem sode bikarbone i vode dobija se veoma efikasan antacid.
Soda bikarbona efikasno leči ogrebotine.
Korišćenje sode bikarbone za tretranje zakazivanja bubrega smanjuje napredak bolesti.


Natrijum bikarbonat je važan za zdravlje, a proizvode ga bubrezi i gušterača kako bi sprečili oštećenje bubrega. Kada se ova produkcija smanji, kiselina počinje da se nakuplja u telu i telo se muči da je neutrališe. Tada počinje raspadanje ćelija i telo treba da se reši nagomilane kiseline i poveća nivoe hranljivih materija, vode i kiseonika.

Kako koristiti sodu bikarbonu za tretiranje bubrega:

Rastvorite pola kašičice sode bikarbone ispod jezika, sledećeg dana pomešajte pola kašičice sode sa pola kašičice soli u 1,5l vode. Ovaj rastvor pijte naredna 2-3 dana. Ljudi koji pate od bolesti bubrega često pate i od smanjenih nivoa bikarbonata i ovo zdravstveno stanje je poznato pod imenom metabolična acidoza.

Ovaj recept preporučuje Dr Tomas P. Kenedi i kaže:

“Tri miliona Britanaca pate od hronične bolesti bubrega i za oko 37. 800 njih je potrebna terapija transplatacije bubrega, koja košta 30.000 funti godišnje. Istraživači iz Vajtčepl bolnice su sproveli prvo kontrolisano testiranje u kliničkom okruženju i otkrili su da soda bikarbona može značajno umanjiti efekte bolesti bubrega. Jednostavan lek poput sode bikarbone, kada se pravilno koristi, može biti vrlo efikasan” 

Studija je obuhvatila 134 pacijenta u naprednom stadijumu bolesti bubrega i metabolične acidoze, a nasumično odabranoj grupi je davana mala doza sode bikarbone u vidu pilule godinu dana.

Na kraju, njihova funkcija bubrega se poboljšala na normalan nivo koji se očekuje u skladu sa normalnim starenjem i njihova potreba za dijalizom se umanjila. Ova grupa je imala 2/3 sporije pogoršanje bolesti od ostalih učesnika. Samo 9% pripadnika grupe koji su primali sodu bikarbonu je imalo ubrzano napredovanje bolesti bubrega, dok je procenat drugih učesnika bio 45% -rekao je dr Kenedi.


Profesorka Magdi Jakub dodaje:

“Ova studija pokazuje da soda bikarbona može biti korisna za ljude kojima bubrezi otkazuju. To jest, sve dok je doza regulisana i nadgledana. Dešava se to da je upala bubrega sprečena uz pomoć sode bikarbone jer hemijska reakcija koja se događa tad ograničava proizvodnju amonijaka u bubrezima. Ova jednostavna i pristupačna startegija takođe poboljšava nutritivno stanje pacijenata i ima potencijal da poboljša kvalitet života i naravno kliničke rezultate koji mogu pokazati smanjenu ili nepostojeću potrebu za dijalizom. Ali, soda bikarbona nije klasifikovana kao lijek, te ova studija nikada pre nije bila sprovedena”

Prirodni osveživač za kuću! Svi će biti oduševljeni svežinom!

Tamni krugovi i podočnjaci zbogom! Proverena domaća sredstva za uklanjanje!


 

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/webtribune

Povezane vesti:


>