Zdravlje

Ljubav

Kafa na prazan stomak! Grešite! Ovo je smrt za organizam!

Činjenica je da kafa na prazan stomak odmah nakon buđenja, može da naškodi zdravlju. Ako ovo radite jer želite da smršate, grešite! Ovo je smrt za vaš organizam!

Kafa na prazan stomak! Grešite! Ovo je smrt za organizam! Svet PlusPre svega, ako kafu popijete na "prazan stomak" prvo strada želudac, a ako nastavite sa ovom praksom, uskoro ćete osetiti i prve posledice. Žgaravica može da ostavi trajne posledice.

Kad popijete kafu i želucu će se stvoriti hlorovodonična kiselina koja nema kuda da ode, jer nema hrane u želucu koju mora da svari. Stoga će kiselina da uništi zidove želuca, bukvalno ih razgrađujući.Neke žene piju kafu pre treninga, ujutru, kako bi se "napunile" energijom. Velika greška koja izaziva ozbiljne bolesti kao što su gastritis i čir na želucu. Stomak se takođe oštećuje instant kafom ili onom sa dodatcima šećera. Nema zdrave kafe koja bi na vas blagotvorno delovala ujutru.

Naravno, jutarnja kafa ima svoje prednosti, ali samo ako stomak nije prazan. Lekari i nutricionisti preporučuju da popijete kafu ali posle doručka (20 do 30 minuta posle).

Biće vremena da digestivni procesi počnu, a hlorogensa kiselina iz kafe će povećati kiselost, koja će koristiti i pri tome neće naštetiti vašem želucu.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com


>