Region

Svet

Šaban Šaulić biće sahranjen pored Nebojše Glogovca!

Dva velika umetnika počivaće jedan kraj drugog. Pevač koji je svojim glasom i pesmama obeležio ne samo narodni melos već i srpsku kulturu uopšte, biće sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu. Šaban Šaulić biće sahranjen pored Nebojše Glogovca!

Šaban Šaulić biće sahranjen pored Nebojše Glogovca! Svet PlusLegendarni pevač narodne muzike Šaban Šaulić, koji je tragično nastradao u Nemačkoj, biće sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu i počivaće pored glumca Nebojše Glogovca.

Direktor JKP Pogrebne usluge otkrio je, takođe, da se zaposleni pripremaju za sahranu čoveka koji je svojim glasom i pesmama obeležio ne samo narodni melos već i srpsku kulturu uopšte, ali da se čeka da porodica Šaulić precizira detalje sahrane.

Naime, sahranjivanja u Aleji odobrava služba Protokola gradonačelnika Beograda i regulisano je gradskom Odlukom o uređenju i održavanju groblja i sahranjivanju, Baltovski pojašnjava da na osnovu spomenute odluke, u Aleji mogu da budu sahranjeni nosioci najviših odlikovanja Republike Srbije, akademici SANU i počasni građani Beograda, piše Politika.

"Gradonačelnik Beograda ima pravo da u izuzetnim situacijama odluči o dodeli mesta za sahranjivanje ličnosti za koju se proceni da je dala značajan doprinos kulturi i javnom životu grada i republike u oblasti u kojoj je delovala, a ne pripada navedenim kategorijama" - objašnjava Baltovski, dodajući da zasad u Aleji počiva 741 osoba.

Viber

Autor: O.J
Izvor: svetplus.com/Telegraf

Povezane vesti:


>