Region

Svet

Jelena Đoković donela sudbonosnu odluku!

Supruga Novaka Đokovića danas je uspešna i planetarno popularna i priznata žena, ali kako bi sve izgledalo u njenom životu da je 2005. jednog popodneva krenula drugim putem? Jelena Đoković donela sudbonosnu odluku!

Jelena Đoković donela sudbonosnu odluku! Foto: Instagram



Jelena Đoković danas je jedna od najpopularnijih i najuvaženijih Srpkinja u zemlji i svetu. Supruga Novaka Đokovića od 2007. je direktor Fondacije Novak Đoković koja je sebi za cilj postavila pomoć deci iz socijalno ugroženih sredina da se razvijaju u stimulativnom i bezbednom okruženju.

Gde god da se pojavi, pleni lepotom i šarmom, a opšti je utisak da Jelenu slava nimalo nije promenila, odnosno da je ostala mirna i skromna "devojka iz komšiluka". Jelena je u mladosti nakon završene osnovne škole "Drinka Pavlović" upisala Sportsku gimnaziju. Trenirala je prvo tenis, onda i atletiku, kada joj se 2005. godine dogodio sudbonosni susret sa kasnijim dečkom, a onda i suprugom Novakom Đokovićem.

Ko zna u kom pravcu bi se odvijao Jelenin život da preko zajedničkih prijatelja nije pristala da malo bolje upozna Noleta, tada vrlo obećavajućeg tenisera. Jednostavno, imala je osećaj da bi on mogao biti "pravi". Paralelno sa učvršćivanjem veze, Novak je krenuo sa osvajanjem turnira a Jelena studiranjem poslovne administracije u Bokoni u Milanu gde je dobila stipendiju.

Nakon što je 2008. diplomirala sa najvišim ocenama, preselila se sa Novakom u Monte Karlo gde su i danas. Tada se zaposlila u predstavništvu libijske naftne kompanije Tamoli u odseku za ljudske resurse. Sa obrazovanjem je nastavila i završila master i doktorske studije u oblasti menadžmenta na Internacionalnom Univerzitetu u Monaku.

Čvrsto verujući u obostranu ljubav, Novak i Jelena su se verili u septembru 2013. a venčali u julu 2014. godine na Svetom Stefanu. Jelena danas uživa u mirnom, porodičnom okruženju sa sinom Stefanom i ćerkom Tarom i nije retkost da svo troje popodneva provode kraj malih ekrana bodreći muža/oca na turnirima.

Javnost je, kako u Srbiji tako i širom sveta jako ceni i poštuje zbog nenametljivosti, sklonosti da se ne razmeće modnim krpicama i posetama žurkama i često jako inspirativnim i uticajnim porukama na društvenim mrežama.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svetplus.com/ Alo

Povezane vesti:


>