Svet

Region

Provedite praznike uz pet najboljih ruskih filmova iz 2018. godine!

Sajt "RUSSIA BEYOND – SRBIJA" predstavio je listu od pet najboljih filmskih ostvarenja u Rusiji. U jednom od njih glavnu ulogu tumači Milan Marić, srpski glumac koji se našao na listi deset najboljih u Evropi. Provedite praznike uz pet najboljih ruskih filmova iz 2018. godine!

Provedite praznike uz pet najboljih ruskih filmova iz 2018. godine! Screenshoot / YoutubeBacite se na najudobnije mesto u vašem stanu i uživajte u jednom ili svih pet najboljih ruskih filmova iz 2018. godine.


„Leto“ Kirila Serebrenikova

U toku snimanja filma Serebrenikov je optužen za veliku proneveru zbog čega mu je određen kućni pritvor. Iz pritvora je uspeo da završi film, ali nije mogao da prisustvuje trijumfu svog ostvarenja u Kanu, gde je film „Leto“ dobio nagradu za najbolji saundtrek.

To je priča o životu legendarnih muzičara ruskog „andergraunda“ iz 1980-ih: Viktora Coja, Majka Naumenka i njegove žene Natalije. Film je izazvao dvojaku reakciju. Pojedini kritičari kažu da je atmosfera u Lenjingradu tokom Perestrojke izvanredno dočarana, dok legenda ruskog roka Boris Grebenščikov kaže da se film ne pridržava dosledno činjenica.

 

„Priča o jednom službovanju“  Avdotje Smirnove

Grigorij, mladi oficir iz bogate porodice, sukobljava se sa svojim uticajnim ocem koji odbija da plati kockarske troškove svoga sina. I umesto da se pridruži prestižnom puku, mladić u znak protesta odlazi u mali provincijski puk. Usput se upoznaje sa Lavom Tolstojem, mladim i veoma poznatim piscem. Grigorij postaje čest gost na Tolstojevom imanju koje je vrlo blizu kasarne.

Jednom prilikom je Grigorij ispričao Tolstoju dirljiv slučaj vezan za njegov puk, gde su pojedini oficiri korumpirani, a uhapšen je nevini sekretar i sva krivica je pala na njega. Tolstoju je toliko žao jadnog mladića da odlučuje da ga brani na sudu u svojstvu advokata.


„Dovlatov“ Alekseja Germana Mlađeg

Ovo je prvi biografski film posvećen sovjetskom piscu u emigraciji Sergeju Dovlatovu. Mnogi njegovi poklonici negoduju što u filmu nije prikazan Dovlatovljev neponovljivi humor. Sa druge strane, izvanredno je odraženo mračno doba zastoja, cenzure, zabranjenih poetskih večeri i mnogih drugih simbola Brežnjevljeve epohe.

Snimanje ovog filma je inicirala Dovlatovljeva ćerka Jekaterina, koja je prisustvovala premijeri u Rusiji. Ona je veoma doprinela očuvanju nasleđa svoga oca – agitovala je da ulica u Njujorku dobije ime Sergeja Dovlatova, a njegovu knjigu „Pušikinova brda“ prevela je na engleski jezik. I da, glavnu ulogu u filmu glumi Srbin Milan Marić.


„Sobibor“ Konstantina Habenskog

Ove godine se navršava 75 godina od najuspešnijeg pokušaja bekstva iz nacističkog logora u Drugom svetskom ratu. Naime, 14. oktobra 1943. godine preko 400 logoraša je organizovalo pobunu u koncentracionom logoru „Sobibor“. Na čelu pobunjenika bio je Jevrejin, sovjetski oficir Aleksandar Pečerski. Prilikom prodora je ubijeno 11 esesovaca. Begunci nisu uspeli da zauzmu skladište oružja pa su masovno bežali u šume preko minskog polja.

Ovo je rediteljski debi poznatog ruskog glumca Konstantina Habenskog koji ujedno u filmu igra i glavnu ulogu.


„Ja mršavim“ Alekseja Nužnog

Anja je godinama radila kao poslastičar i degustirala sopstvene slatkiše pa je tako dobila i višak kilograma. Njen mladić, inače trener fitnesa, nije oduševljen takvim stanjem pa odlučuje da je napusti. Posle mnogih suza i patnji ona počinje da se bavi trčanjem kako bi smršala, a kada u tome uspeva, shvata da ne želi ponovo da bude sa ranijim mladićem. Ovo je izvanredna komedija o ljubavi, prijateljstvu i fitnesu (u glavnoj ulozi je seksipilna Saša Bortič)!

 

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svetplus.com

Povezane vesti:


>