Lepota

Ljubav

Pravilno umivanje lica i čišćenje kože!

Nema neke velike mudrosti kada je ova tema u pitanju ali greške postoje i pravi ih veliki broj žena, što u brzini što iz neznanja. Pravilno umivanje lica i čišćenje kože! 

Pravilno umivanje lica i čišćenje kože! Svet Plus



Jutarnje umivanje je obavezno ali ako to ne radite pravilno, možete imati više štete nego koristi. Može se javiti suvoća, iritacija i prerano starenje kože. Lice je potrebno prati dva puta dnevno, ujutru i uveče. Jutrom skidate masnoću i prljavštinu, koju je vaše telo izbacilo čisteći lice tokom noći, a uveče uklanjate prljavštinu koja se nakupila tokom dana da bi se noćno čišćenje neometano odvijalo.

Pre čišćenja lica i umivanja obavezno operite ruke. Neverovatno je koliko ljudi ovaj korak zaboravlja. Ne želite da perete lice prljavim rukama, zar ne? Takođe, vrlo je važno kakav peškir koristite. Obezbedite nekoliko peškirića, koji su namenjeni samo za brisanje vašeg lica nakon umivanja. Po mogućnosti svaki dan koristite novi čisti perškirić za lice, jer sa umivanjem obično ne očisite svu prljavštinu, deo pokupite i peškirićem. Ne želite da sledeći dan to vratite na lice? Sredstvo za čišćenje lica morate obavezno ukloniti, pazite da se ostaci ne zadrže na koži, jer može doći do isušivanja.

Najbitnije je da odaberete odgovarajuće sredstvo za čišćenje, pH balansirano, koje je savršeno za vaš tip lica. Obično oni sa masnijom kožom koriste sredstva u vidu pene ili gela, a oni sa suvom u kremastijem obliku.

Mlaka voda je najidealnija, jer će zahvaljujući njoj vaša koža ostati hidratizovana i neoštećena. Imajte na umu i da sredstvo za čišćenje nije piling. Piling radite samo povremeno i to sa nekim prirodnim sredstvima.

Viber

Autor: O.J
Izvor: Svetplus.com

Povezane vesti:


>